Ivan Botica : Otvoreno protiv zlonamjera..

Vrijeme:2 min, 35 sec

 

  news-2013-mart-pupovac_gost_225329037Tip znanja odnosno jedan dio promidžbe koji stvaraju određeni političari ala M.Pupovac, K.Beljak, B.Petrov,”Živi zid” stvaraju formule i zasnivaju svoj odnos na prisili..Ta opasna osobina dovedena je na razinu perfekcije manipulacijama širokih masa..Kada netko od političkih predstavnika dolazi sa ucjenama koje su na granici prisile ne može se govoriti o normalnoj političkoj proceduri nego o političkom mobingu kao opasnoj destrukciji svega prirodnog..

Radi se dakle o prelijevanju moći jednog čelnika na veliki dio zajednice koja spremno čeka tu nenadanu i neočekivanu prigodu da pribavi te argumente moći za svoj položaj u društvu..

bozoJasno je da su posrijedi manipulativni elementi koji igraju značajnu ulogu u stvaranju jedne hijerarhije koja prelazi u anarhiju i vrlo ju je teško držati pod kontrolom..Ta anarhična masa nenadano a ipak priželjkivano, usrećena dobitkom moći ima u određenom momentu snagu da oblikuje društvene tokove šire zajednice..Je li u načelu ovakav način manipulacija i zloupotreba svoje političke moći čisti populizam određenih egocentrika? Kako i na koji način pokušati umanjiti destruktivnu i anomličnu pojavu kod jednog dijela zajednice?

Problemi su to koji nadilaze ovaj trenutak, ali oni nisu nastali kao pojava nenadano i rekli bi neočekivano..Pažljivo se biralo termin, vrijeme i tražilo poroznost u društvu načetom svim anomalijama našeg doba..Treba biti svjestan razornog utjecaja takvog egocentričnog pogleda na svijet i državu..Ta pojava nikada ne ostaje niti se zaustavlja, nego se kao metastazirajuća bolest širi na sve segmente zdravog tkiva..Prvenstveno su u opasnosti mlade osobe koje nastupajući i udahnujući nadolazeći život moraju biti svjestni opasnosti po njih..

Zdravih opcija i nema u nedogled..Sve te mogućnosti se sužavaju na obzoru želja mladog čovjeka.

beljakKoji se pita: “Ima li mjesta za mene, za nas? Dakako, da ima..Samo treba najprije odstraniti tu rak-ranu našeg društva, a to su generirne anomalije..Gdje se loše, zločesto i nemoralno nametnulo kao modus operandi djelovanja čovjeka..
Pojedinac kao sastavni dio problema koji stvara i na kraju pokušava riješiti te svoje poteškoće, ne smije zatvarati oči nad problemima šire zajednice..Ako mjesto rezignirano ustupi utopljen i zaokupljen samim sobom, pa se povuče, time samo otvara i dalje prostor za djelovanje snaga koje su ga dovele na rub svoje egzistencije. To bi bila prešutna kapitulacija mladog društva i široko otvorena vrata destrukciji u našim životima..

Ne smije se ni na koji način dozvoliti onim idejama koje jašu na valu tzv.slobode da uruše san vlastitih potomaka u svojoj lukavoj perfekciji zamjena teza..

pernar-osmTreba jasno i odlučno odbaciti takvo serviranje misli i ideja kao jedine ispravne, jer posljedice po društvo i državu mogu biti katastrofalne.A povratak na staze demokratičnosti, uzajamne solidarnosti, poštenja i dobrote bio bi u tom slučaju Sizifov posao..

Izjava koja je u javnosti došla od strane jednog mladog budućeg zastupnika: “Tko ste vi da prijetite saborskom zastupniku prisilnim dovođenjem .”, pokazuje zastranjenje svog javnog djelovanja.To samo pokazuje da ni mladi nisu imuni nad svojom voljom za moći koju vjerno pokušavaju nametnuti kao nešto prirodno i normalno..

Varaju se mnogi koji bahato serviraju svoje osjećaje i misle da svijet mogu uređivati po svojoj volji..

Ivan Botica /Hrvatsko nebo