Marko Jurič : Sazrelo je vrijeme…

Vrijeme:2 min, 39 sec

 

 

Milorad Pupovac uvjetuje svoju potporu i sudjelovanje u vladi brisanjem Hasanbegovića s liste ministara. Pupovacželi kadrovirati u staroj maniri velikosrpske ideologije. Upravo će se na primjeru Zlatka Hasanbegovića testirati snaga nacionalne orijentacija nove, Plenkovićeve vlade. Jer ako Plenković popusti pritiscima poput ovog Pupovčevog biti će to početak poraza Plenkovićeve vlade. Uslijediti će novi zahtjevi, prosvjedi, peticije mnogih raznih pupovavca, kulturnjaka, građanskih aktivista, antifašista i inih iz nevladinog sektora željnih kruha bez motike o državnom trošku koji će pritiskati Plenkovića upravo preko Hasanbegovića. I to je ona prijelomna točka. Jer porazi i propasti uvijek tako počinju: prvim kompromisom, prvim spuštanjem gaća, prvom izdajom.

Sazrelo je vrijeme da se u Hrvatskoj pojavi sustav koji će reći ono što jest. Primjerice, kao Hasanbegović na početku mandata da je antifašizam floskula. Ili da ZAVNOH-u više nema mjesta u Ustavu. Ili da sve naslijeđeno partizanskim zločinima i pljačkom ne može biti osnova ničijeg bogatstva, položaja i utjecaja, nego jedino i samo lustracije. Ili da se otvara stopostotni revizionistički postupak hrvatske historiografije s ciljem izbacivanja monstruoznih laži kojima se tereti hrvatski narod. Zadnjih godina protiv hrvatskih državljana optužnice dižu Srbija pa Bosna i Hercegovina, Slovenija diže protutužbu za potraživanja Ljubljanske banke, talijanske banke zajedno s austrijskim postavljaju hrvatskim građanima nemoguće uvjete i pokreću vrtoglave tužbe protiv Hrvatske. Treba li spomenuti mađarsku uzurpaciju INE? A sve to promatraju bezidejne, kukavičke i korumpirane hrvatske političke elite kojima je istekao rok trajanja.

Sazrelo je vrijeme obračuna s lopovima i varalicama. Bivši komunistički direktori ne mogu biti najbogatiji ljudi u Hrvatskoj. Stini stranački lopovi od ministarstava do općina, raspoređeni po državnim firmama, agencijama, inspekcijama upravnim i nadzornim odborima ne mogu imati po nekoliko stanova na suprugu, djecu, majku, punca i šogora, vile s bazenima, skupe automobile i biti na slobodi. Ne mogu banditi dijeliti pravdu, dizati optužnice, pokretati istrage, ili igrati se odvjetnika i guliti nesretnike. Ne mogu lažni znanstvenici uhljebljeni po raznim fakultetima, institutima, akademskim ili društvenim nacionalnim ustanovama primati plaće, međusobno dijeliti honorare, objavljivati doktorate koje nitko ne čita, jedni drugima prodavati recenzije i sve to o trošku države i studentarije.

Sazrelo je vrijeme obračuna s lažnjacima i prevarantima koji smeće prodajupod hrvatsku kulturu, koji blatom i fekalijama udaraju po nacionalnim simbolima i svetinjama, koji u pijanim drogeraškim orgijama smišljaju psine gađenja hrvatskih branitelja i pobjedničkoga rata koji je temelj ove države. S raznim medijskim ubojicama koji sustavno truju krv i svijest nacije o sebi samoj. Nakotu iz nevladinog sektora koji poput društvene leukemije razara zdravu pamet društva i srče halapljivo svaku kunu iz državnog proračuna.

Sazrelo je vrijeme da se pila naopako okrene, da Hrvati pogledaju preko sadašnjih granica na svoje povijesne teritorije. Povijest na ovim prostorima piše brze i iznenadne promjene, pametan narod iznenađenja dočekuje spreman. Nacionalna genijalnost, bez obzira je li to sportska, ratnička ili znanstvena mora doći u središte pozornosti države i nacije. Izvrsnost je hrvatska genetska osobina koju treba probuditi i osloboditi okova glupana, varalica i kriminalaca. Za ove ciljeve razum nije dovoljan, potrebno je probuditi vjeru i osloboditi emociju. Hrvatska ne smije biti zemlja zabranjenih emocija. Krenulo je, stvara se. Ideja naziva ‘Projekt Velebit’ zadobila je svoje mjesto u hrvatskom društvu.

 

 Marko Jurič/Hrvatsko nebo

 

2 thoughts on “Marko Jurič : Sazrelo je vrijeme…

  1. Poštovani gospodine Juriču, ne mislim da će se A. Plenković odreći Zlatkića. Bilo bi to trenutno malo opasno po njegovu novostvorenu karijeru jer Hrvati još nisu zaboravili preferencijalne glasove koje je Ministar dobio.
    Ali da će mu vremenom, a zajedno s ćuprijom (koja ga je odavno htjela maknuti, ali T. Karamarko nije dao usprkos pritiscima svih vrsta) sapunati dasku tj. podmetnuti neku aferu ili ga politički marginalizirati… u to uopće ne sumnjam.
    P.S. Projekt “Velebit” širi dobro ozračje već u najavi. Za početak, želim vam hrvatsku slogu i zajedništvo!

  2. Svileni Plenković mogao bi se opeči na našemu Hasanu,Ne zaboravite da je ogroman broj preferencijalnih glasova HDZ dobio na takozvanom “desnom krilu”,Sve Karamarkovi ljudi.Toga mora i Plenki da bude svjestan .,a sigurno nije glup

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)