Ilija Vincetić : OTVORIMO DANAS SRCA GOSPODINU …..

Vrijeme:3 min, 1 sec

 

OTVORIMO DANAS SRCA GOSPODINU

 

U ovoj, do sada najduljoj izbornoj kampanji imali smo prigodu čuti argumente i „argumente“, ZA i PROTIV, stranaka, koalicija, interesnih skupina, pojedinaca. „Spin doktora“, PR stručnjaka i „stručnjaka“. Svi su blagoglagoljivi prema svojim i potencijalnim biračima, i omalovažavajući, uvredljivi, nerijetko i neprijateljski u odnosu na protivnike.

 

Danas je dan odluke.

 

Hoćemo li i smijemo li ostati danas gluhi i slijepi na svoju dužnost, odgovornost za svoj glas, smijemo li ga „pokopati“ bez prava na IME i ZNAK?

 

Ili ako se odlučimo izaći na izbore, kako razlikovati DOBRO od ZLA?

 

Poštovane sestre i braćo, Hrvati, i svi drugi državljani Republike Hrvatske, vjernici, poštovani branitelji, braćo po oružju u čijim srcima ne stanuju agresivne nakane i težnje za tuđim, oružju koje ne poznaje mržnje, koje je jamac obrane svetinja i golih života, koje postoji samo zbog toga da zamijeni nevine živote u krajnjoj pogibelji, danas je prigoda, uzeti svoju i sudbinu svoga naroda u vlastite ruke.

 

Danas je Sveta Nedjelja, Dan Gospodnji.

 

Danas MI, Hrvati imamo prigodu, po osmi put, ako ne računamo prve višestranačke izbore 1990.godine, s povjerenjem predati svoje pojedinačne “sudbine” (ali i sudbinu svog naroda) u Božje ruke, ali i, (ništa manje važno) preuzeti svoj dio odgovornosti za tu “sudbinu”.

 

Ako bi danas, SVI Hrvati, Katolici, ali ali i svi drugi, čovjekoljubi, domoljubi i bogoljubi, otvorili svoja srca Stvoritelju, Spasitelju, Milosti Duha Svetoga, ne bi im RUKA birala umjesto GLAVE!

 

Zar bi nam Glas Gospodnji u nama dopustio ostati slijepi kod očiju i gluhi kod ušiju, ostati „tvrda srca“ i i ne ispuniti svoju dužnost, ne prezreti pravo na izbor, stečeno po žrtvi najboljih sinova našeg naroda. Omalovažiti njihoovu žrtvu.

 

Zar bi na taj Glas u nama dopustio birati one koji svoje planove temelje protivno Zakonima Božjim, suprotno zakonima prirode koji su ništa manje izraz Božanske volje i plana.

 

Zar bismo zaboravili da su se SVE osnove i planovi, koje ne sadrže Božansko i isključuju Boga, prije ili kasnije UVIJEK okretale protiv ČOVJEKA.

 

NE, ako danas otvorimo svoja srca Gospodinu, nećemo sutra morati zdvajati, žalovati, optuživati se međusobno.

 

Nećemo morati, od Gospodina tražiti odgovore, koje i sami znamo.

 

Poput tužaljke:

“Bože, zašto nisi učinio da se jasno razlikuje dobro od zla? Zašto ne ide dobro dobru, a zlo zlu? Zašto si dopustio zlu da se širi (samo) putem dobra i tako osvaja svijet? Zašto neki imaju oči, a ne vide, imaju uši, a ne čuju? Pogledaj narod svoj Gospodine! Nauči ga razlikovati dobro od zla. Uzmi u zaštitu dobre i oslobodi ih od zla. Zašto dopuštaš Gospodine, da se dobro rabi protiv dobra? Zar je ponestalo nepatvorenoga zla? Ili postoji patvoreno dobro?

 

Umjesti tih pitanja, na koja odgovore znaju oni kojima su srca otvorena Gospodinu, njegovoj riječi,

Poštovane sestre i braćo u Gospodinu, POMOLIMO SE, usrdno i iskreno, misli i riječima:

„Gospodine, ako već imaju oči a ne vide, ako imaju uši a ne čuju, ako ne razlikuju dobro od zla, OTVORI IM SRCA, GOSPODINE!

Neka u njihova srca uđe svjetlo, neka progledaju srcem.

Pomoz im Gospodine, razlikovati ovovjeke „farizeje“ i „pismoznance“, lažne proroke.

Ne dopusti im, da vlastitom rukom, danas pretvorenom u glas, koji prezire, interese svoga naroda, Tvoje Zapovijedi, i ljudske stečevine po Riječi Tvojoj.

 

Neka tvoja dobrota u nama, koja ne pripada nama, pobijedi danas!

 

Ne dopusti nam staviti se u službu zlog.

 

Gospodine, daj snage nama malima moliti se za spas onih koji ne znaju što čine.

 

Otvori im srce Gospodine, ako već oni zatvaraju uši i oči!!

 

Amen“!!

 

 Ilija Vincetić /Hrvatsko nebo

One thought on “Ilija Vincetić : OTVORIMO DANAS SRCA GOSPODINU …..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)