Ivan Kozlica: Carigradski patrijarh Bartolomej iznio je krivotvorene podatke – očekujem oštru reakciju

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Nakon što je carigradski patrijarh Bartolomej I. danas u Jasenovcu izjavio kako je tamo stradalo “na stotine tisuća pravoslavne braće, reagirao je povjesničar mr. sc. Ivan Kozlica, upozoravajući da je riječ o iznošenju krivotvorenih podataka koji nesagledivo nanose štetu hrvatskoj državi.

-Kao građanin očekujem od Vlade RH i predsjednice RH žestoku reakciju na iznošenje krivotvorenih podatka koji nesagledivo nanose štetu hrvatskoj državi i hrvatskom narodu. Pitam se kako je moguće da takvoga gosta primi predsjednik Vlade RH? – istaknuo je Kozlica.

Očekuje da se njemu i svima onima koji se tako ponašaju zabrani ulazak u Hrvatsku.

-Očekujem, opet samo kao građanin, da se njemu i svima onima koji se tako ponašaju zabrani ulazak u ovu zemlju kao nepoželjnim gostima. To su svi oni koji su tamo nazočili, uključujući i srpskoga ministra Vulina koji već godinama širi mržnju u hrvatskoj zemlji. A onima koji su iz Hrvatske, a bili su tamo i nisu reagirali, također treba dati do znanja da im se takvo ponašanje neće tolerirati u budućnosti – poručuje povjesničar Kozlica.

Podsjeća da službena državna institucija u evidenciji jasenovačkih žrtava ima 47.627 Srba!?

-Bez obzira što sam uvjeren da je i ovaj broj do danas neutemeljen, smatram da je govor mržnje koji su u Jasenovcu danas iskazali pravoslavni svećenici, potrebno osuditi najžešćom političkom reakcijom. Naprosto, kao građanin čiji ste vi predstavnici, to od vas očekujem!- zaključuje na kraju Ivan Kozlica.

 

R.H./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)