HDZ najjača stranka u IX. izbornoj jedinici – potpora Mostu prepolovljena

Vrijeme:54 sec

 

Kroz veliku  anketu koju je proveo RTL stigla je i potvrda da je HDZ uvjerljivi pobjednik prijevremenih izbora u IX. Izbornoj jedinici. Prema tim anketama HDZ dobiva oko 43% podrške, a u Ličko-senjskoj županiji oko 50%.

SDP je na istoj razini kao i zadnji puta, tj. oko 24%. To je njegova konstanta u lX. izbornoj jedinici. Ono što mora  zabrinuti Zorana Milanovića svakako je činjenica da SDP-e najgore stoji u Gospiću gdje Gordan Maras nikako ne uspijeva dovesti SDP-e do značajnijeg rezultata. Njegova, arogancija, sila i verbalna agresija očito ne daju rezultate.

Ipak, najveći gubitnik u IX. izbornoj jedinici je Most  koji je očito pogriješio stavljajući na listu potrošenog Kostelca, čiji je hoby promjena  političkih dresova. Četvrtu promjenu političkog dresa birači očito neće honorirati kao ni retoriku Mosta koji se isključivo bavi ogovaranjem političkih suparnika a ne vlastitim programima i planovima. Mnogi su stoga skloni vjerovanju da je djelom i zbog ovakvog pristupa potpora Mosta u IX. izbornoj jedinici prepolovljena pa je  sa 12 pala na 6%.

 

M.M.Hrsvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo