Priopćenje članice Predsjedništva HSP AS dr. sc. Vlatke Vukelić, vezano uz dio stranačkog političkog programa, a kao reakcija podrške na jučerašnju Biskupovu propovijed, prenosimo u cijelosti.

Vrijeme:2 min, 20 sec

 

Komunistička neman i dandanas je neuništiva. Što je uzrok te mržnje prema svemu što ima predznak hrvatski? Da li je to strah od dolaska dana kada će se naplatiti grijesi počinjeni u prošlosti ili je to bjesomučna borba za opstanak potrošene ideologije? U Hrvatskoj se sustavno zastrašuje građane s ustašama i fašistima koji su davno pokojni, dok pojedinci koji evociraju prošla vremena samo na određene datume čine statistiku koja nije vrijedna spomena. Međutim, ako nema fašizma onda dolazi i do “smrti” antifašizma, koji bez svoga prirodnog neprijatelja zapravo ne može opstati.

Budući da neprijatelja više nema, treba ih stvoriti. Najlakše ih je “uskrsnuti” ako udariš po Domovinskom ratu, braniteljma i Crkvi. Tako su “antife” počeli pljuvati na generale i branitelje, brojali su im kune i zube, dovodili u pitanje i samu legitimnost obrane svoje zemlje, Oluje, a posebno su se obračunavali s predstavnicima crkve jer je stala u obranu branitelja čime su zaslužili titulu klerofašista. Najviše su se ti čuvatelji stečenih privilegija okomili na crkvene oce jer su se drznuli “uplesti” u politiku umjesto da budu nijemi svjedoci sadašnjosti.

Branitelj pripadnik HOS-a koji pjeva domoljubne pjesme i pozdrav Za dom na početku njegove pjesme “Bojne Čavoglave”, također su jedna od glavnih tema čuvara privilegija. Silne rasprave o tome kada je nastao, tko ga je prvi koristio, da li je zabranjen ili nije, da li se smije govoriti glasno ili ne, izgleda poput cijeđenja komarca u državi koja tone u vanjski dug, gdje nema posla, gdje mladi masovno odlaze u svijet, a smrtnost raste prije starosti. Kome i zašto je u interesu raspravljati o trivijalnim pitanjima dok gorući problemi stoje po strani? Kome i zašto odgovara slanje slike u svijet koja ne odgovara stvarnosti? Tko i zašto želi napete odnose sa susjedima?

HSP AS i Domovinska koalicija smatramo kako jedino lustracija može razjasniti pozadinu tih pitanja. Mračne sile prošlosti ne žele izaći na svjetlo. Bolan proces rasvjetljavanja je počeo munchenskom presudom i trajat će dugo.

Niz je problema kojih se lustracija mora dotaknuti, od oduzete imovine, građanskih prava, ali i ogromnog gospodarskog kriminala. To nije proces koji se može i mora zaustaviti s 1991.godinom. Proces pretvorbe i privatizacije, kao i ratno profiterstvo također trebaju biti obuhvaćeni tim procesom. Suradnja s pobunjenim Srbima, cjepkanje i pokušaj prodaje Hrvatske, kao i iznošene dokumenata van granica Hrvatske, i to treba obraditi lustracijska palica, kako bismo jasno istaknuli tko su veleizdajnici Lijepe naše.

Skloni smo gledati u susjedna dvorišta, pa pogledajmo malo u češko i poljsko. Mišljenje je mnogih da je danas za lustraciju kasno, ali mi u HSP AS znamo za istinu nikada nije kasno.

Lustracija je jedini lijek za suočavanje s prošlošću, a samo s čistom prošlošću moguće je ići u bolju budućnost.

Bog i Hrvati!

HSP dr. Ante Starčević
dr.sc . Vlatka Vukelić, član Predsjedništva/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)