LIGA NACIJE/Švedski izbornik: Maksimir je žalostan. Igranje na njemu za nas je korak u prošlost

Vrijeme:1 min, 22 sec

Hrvatska reprezentacija danas od 18 sati igra treću utakmicu u grupnoj fazi Lige nacija, a protivnik će joj na Maksimiru biti reprezentacija Švedske.

Susret je za švedski Radiosporten najavio izbornik Janne Andersson, koji se javio iz Hrvatske nakon prvog treninga na Maksimiru.
Šveđani šokirani stadionom

Kao i mnogo puta ranije s drugim reprezentacijama, i sa Šveđanima se dogodilo da u svom javljanju u domovinu posebno istaknu maksimirski stadion kao nešto što je na njih ostavilo dubok dojam.

Naravno, sada već europski poznata stadionska ruina iznenadila je Šveđane svojim izgledom, koji je Andersson prilično slikovito opisao švedskim kolegama.

“To je jedan stari, dosadni, žalosni istočnoeuropski stadion. Bit će to veliki korak u prošlost, ali moramo se s time nositi”, rekao je o Maksimiru švedski izbornik Janne Andersson.

Dinamo krenuo u obnovu

Podsjetimo, Dinamo je nedavno objavio kako samostalno kreće u obnovu Maksimira, o čemu smo opširno pisali. Zagrebački klub je sam započeo sanaciju južne tribine maksimirskog stadiona nakon što je ona poslije razornog potresa označena privremeno neuporabljivom.

Strašan potres, koji je u ožujku ponovno otvorio priču o najvećem spomeniku korupciji u Hrvatskoj, iz pogona je izbacio prvo istočnu, a onda i južnu tribinu, i samo je kriza s koronavirusom spasila Dinamo, Zagreb i Hrvatsku daljnje sramote na europskim utakmicama.

Nogomet se i dalje može igrati na Maksimiru, koji je dobio licencu i za europske susrete u ovoj sezoni. Danas će na njemu gostovati Švedska, a u srijedu svjetski prvak Francuska, koja će Maksimir zateći u praktički identičnom stanju kakvo je bilo i prije 20 godina kad su Zidane, Trezeguet i Henry slavili 2:0 u prijateljskoj utakmici.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)