Mađari šokirali Barakude i osvojili Europa Kup

Vrijeme:1 min, 21 sec

Hrvatska nije obranila naslov koji je prošle godine osvojila u Rijeci.

Mađarska vaterpolska reprezentacija šokirala je Hrvatsku na plivalištu uz Savu te osvojila drugo izdanje Europa Kupa. U finalnom dvoboju susjedi su slavili rezultatom 10:8 i upravo od Hrvatske preuzeli primat.

Hrvatska – Mađarska 8:10 (2:2, 1:3, 2:3, 3:2)

Hrvatska: Bijač, Macan, Fatović 3, Lončar, Joković 2, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 1, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić.

Mađarska: Nagy, Angyal 1, Manhercz 3, Zalanki 1, Vamos 1, Nemet 1, Jansik, Kovacs 1, Erdelyi 1, Varga, Batori 1, Pohl, Vogel.

Prvi gol na utakmici postigao je Angyal nakon gotovo tri minute igre, a potom je Loren Fatovićzapucao peterac, da bi 3:45 minuta prije kraja prve četvrtine Andro Bušlje postigao prvi gol Barakuda za 1:1. Nakon gola Manhercza, Fatović je 16 sekundi prije kraja prve dionice izjednačio, a zatim Maro Joković pogađa za prvo i jedino vodstvo Hrvatske na utakmici.

Hrvatska je 10 i pol minuta bila bez pogotka, a Mađari su za to vrijeme postigli četiri komada i odjurili na 6:3. Post je iz peterca prekinuo Joković, a do isteka treće četvrtine, Vamos i Nemet su zabili za Mađarsku i Buljubašić za Hrvatsku, pa se u posljednjih osam minuta ušlo sa 8:5 zaostatkom.

Fatović je zabio još dva gola, u posljednje tri minute ušlo se sa zaostatkom od dva gola, no bez Xavija Garcije i Luke Lončara koji su zaradili po tri isključenja. Zalaki je iskoristio igrača više i riješio pitanje pobjednika, a do kraja je Josip Vrlić samo ublažio poraz.

 

hrvatskareprezentacija.hr/ http://www.hrvatskareprezentacija.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)