SARAJEVO //Sastanak Čovića, Dodika i Izetbegovića o formiranju vlasti na razini BiH

Vrijeme:54 sec

 

 

U Sarajevu bi uskoro trebao početi sastanak Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA na kojem će se razgovarati o uspostavljanju vlasti na razini BiH, doznaju “Nezavisne novine”.

Sastanak će biti održan u Predsjedništvu BiH.

Podsjećamo, na razini BiH još uvijek nije formirano Vijeće ministara BiH, a na čijem čelu bi trebao biti pripadnik srpskog naroda.

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, kazao je “Nezavisnim” da prije sjednice Predsjedništva BiH treba biti sastanak predstavnika političkih stranaka.

“Vjerujem da je moguće da se veoma brzo odblokira proces konstituiranja vlasti na razini institucija BiH”, naglasio je on.

Dodik je ranije izjavio da bi kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara trebao biti Zoran Tegeltija, aktualni zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS i bivši ministar financija RS.

Osim ovoga, na razini BiH nije formiran ni Dom naroda PSBiH, dok je konstituirano Predsjedništvo BiH u kojem pored Dodika, sjede dva bošnjačka člana; Željko Komšić i Šefik Džaferović, te Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)