Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Vrijeme:54 sec

 

Ove godine kolona sjećanja će se kretati istim onim ulicama s kojima su Vukovarci napuštali svoj grad 1991.

Središnji događaj Dana sjećanja bit će 18. studenoga kada će proći Kolona sjećanja koju će predvoditi vukovarski branitelji i stradalnici.

Održavanjem tradicionalnog, 15. po redu, stručnog skupa Hrvatskog društva za hitnu i internističku medicinu, danas započinje ovogodišnji program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Uz ovaj stručni skup prvoga dana programa biti će otvorena i izložba fotografija pod nazivom „Domovinski rat u Hrvatskoj 1990.-1995.“.

Središnji događaj Dana sjećanja biti će 18. studenoga kada će biti upriličena Kolona sjećanja koja će se i ove godine ulicama grada kretati od dvorišta vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja. Ove godine kolonu sjećanja, koja će se kretati istim onim ulicama s kojima su Vukovarci napuštali svoj grad 1991. godine, predvoditi će vukovarski branitelji i stradalnici.

Dan poslije biti će obilježen Dan sjećanja na stradanje vukovarske gradske četvrti Borovo naselje. Program Dana sjećanja završava 20. studenoga kada će biti obilježena stradanja u Veleprometu i na Ovčari, prenosi Večernjilist.hr.

Direktno.hr/http://direktno.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)