Kardinal Puljić o izboru Komšića: I Hitler je po zakonu došao na vlast

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

 

U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No, pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini, rekao je kardinal Puljić u propovijedi na misi u povodu 560. godišnjice prvog spomena općine Žepče.

 

Kardinal je u propovjedi aludirao na neravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini nakon što je u Predsjedništvo BiH, voljom bošnjačke većine, nametnut Željko Komšić.

Dodao je kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima pa “neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH”.

-Nijedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod, a to se događa u BiH. Puno toga moramo ispraviti, ali naša katolička vjera je naš put za budućnost Hrvata u BiH – poručio je tom prigodom kardinal Puljić.

Poručio je kako je riječ o teškim vremenima.

-To je vrlo prljava politička igra, ne samo domaćih politika nego i svjetskih moćnika koji žele hrvatskome narodu ogaditi Bosnu i Hercegovinu, ogaditi naše korijene i ognjišta, našu vjeru i identitet, i to sve pod okriljem zakon – dodao je.

 

M.M./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)