OPET PROMAŠILI “CEO FUDBAL”: Klub Bošnjaka nastavlja s postizanjem autogolova

Vrijeme:2 min, 10 sec

 

Nakon rekordna tri sata sjednice Kluba,izaslanici Bošnjaka, donijeli su zaključak u kojem traže da federalni Dom naroda glasa o njihovom zaključku u kojem tvrde da se određene odredbe Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta FBiH ne mogu primjenjivati na odluke o imenovanju i razrješenju članova rukovodstva tog Doma.

 

 

“Na sjednici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH  bih klub je donio  zaključak da se procedura iz člana 117. stav 1. Poslovnika o raduDoma naroda ne može primjenjivati na odluke o imenovanju i razrješenju članova rukovodstva Doma naroda, predsjedavajuće  i potpredsjedavajućeg jer je članom 117. stav 1.propisano da se da procedura može primjenjivati izričito na zakone”,  naveli su.

Doslovce, Klub Bošnjak Zaključkom je ustvrdio kako Bradara nije smjela potegnuti pitanje vitalnog nacionalnog interesa na točku Dnevnog reda o smjeni dopredsjedatelja Puzigaća, jer se, kako su naveli, odredbe Poslovnika o radu na koje se pozivala prilikom toga, ne odnose na imenovanje i razrješenja članova rukovodstva Doma naroda.

“Klub delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH traži da Dom naroda Parlamenta FBiH glasa o ovom Zaključku”, naveli su u dopisu upućenoj predsjedateljici Bradara.

Međutim, Klub Bošnjaka ponovno je zaboravio pročitati Ustav FBiH i Poslovnik o radu Doma naroda Parlamenta FBiH.  U istom članku, odnosno, članku 117. stav 4. i stav 5. Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta FBiH jasno stoji kako se u ovoj proceduri glasuje i o drugim propisima i drugim aktima odnosno svim općim i pojedinačnim aktima.

“U članku 3. Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta FBiH, također, stoji, ako neko pitanje – organiziranja ili rada Doma naroda FBiH nije uređene Poslovnikom, uređuje se zaključkom” , napomenuli su u Klubu Bošnjaka zaboravljajući kako su ta pitanja već ranije definirana odredbama Poslovnika o radu, odnosno, Ustava FBiH.

U ovom konkretnom slučaju, pitanje o kojem Klub Bošnjaka “vijeća” već je uređeno člankom 117. Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta FBiH koji je u potpunosti prepisan iz Ustava FBiH – amandman 39. kojeg je nametnuo visoki predstavnik.

Ipak, Klub Bošnjaka je zaboravio kako ne mogu svojim, isključivo, političkim stajalištima tumačiti Poslovnik i njegove odredbe o radu, a tako ni Ustav FBiH jer im se teško suočiti s golim pravnim činjenicama kojim je definiran ustroj Federacije BiH, pa tako i federalnog Doma naroda.

Vrijedilo bi podsjetili i na činjenicu kako je ono što se danas dogodilo na redovnoj sjednici federalnog Doma naroda, a kada je Bradara potegnula  vitalni interes na točku Dnevnog reda koja se odnosila o  razrješenju Drage Puzigaće, SNSD-ovog dopredsjedatelj, upravo urađeno temeljem Ustava Federacije BiH i Poslovnika o radu.

 

G. Lujanović/Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)