Ž. Matić: Riba se u mutnom lovi

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

 

Soroš je svojevremeno koncem devedesetih kroz razno razna Otvorena društva u tranzicijskim zemljama organizirao frustrirane marginalce iz partijskih medija i socijalističke subkulture zaostale nakon sloma državne ekonomije za kojom i danas plaču zapadni vlasnici kompanija, jer je bilo divno poslovati s državama garantom bez poslovnog rizika rada s firmama.

Soroš im je podijelio aplikacije za pristup sredstvima i naučio ih da apliciraju i američkim i europskim zakladama kako bi preživjeli dok se ne dokopaju državnih jasala u tranzicijskim zemljama kada imaju novca i za proširenu reprodukciju u EU a ne samo za prostu reprodukciju unutar RH.

Ja nemam ništa protiv prava nekog da bude neprijatelj RH. Protiv sam kad za to traži financije od države koju napada.
Svojevremeno sam 2002 to hladnokrvno rekao i stvarnim šefovima takvih organizacija u Srbiji , a koje su iz BiH ili Hrvatske pod krinkom volonterskih, medijskih i inih tek stvaranih NVO, aplicirale za sredstva Vlade RH…

15 godina poslije takvih NVO je 95% u RH. 15 godina Mesićeva i Josipovićeva mandata. Krajnje je vrijeme prekinuti s takvom suicidnom politikom i po kratkom postupku preispitati gdje su  su završili novci HAVC-a i novci dati NVO, pogotovo što su novcem dobivenim od Vlade RH razne hrvatske NVO nakon ulaska Hrvatske u EU financirale osnivanje sestrinskih NVO u EU, preko kojih redom bombastičnih internacionalnih naziva, vrše netransparentan pritisak na Vladu RH, čemu putem domaćih hrvatskih NVO putem medija daju nepostojeći publicitet. Priznajem, zatvoren hranidbeni lanac i puno bolje nego kada su za vrijeme rata plasirali propagandne laži prenoseći tko fol pisanja JAPANSKOG tiska ili neke japanske tv postaje.

Sve to stvara pomutnju da domaćoj društvenoj i medijskog sceni što je njima dodatni efekt – poželjna pozitivna sprega , jer poznato je riba se u mutnoj vodi najbolje lovi!

Čudi me samo što radi preplaćena sig/ob zajednica u RH koja dopušta da Predsjednica prima te fantomske sestrinske NVO iz EU koje joj drže lekcije o puzajućoj ustašizaciji, koja je preduvjet za bujanje svima začudodobro uhranjenog “antifašizma”  u RH …

 

Željko Matić /Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)