Jelena Marković: Vučićeva otvorena agresija na Crnu Goru, s klerofašističkom falangom i podanicima

Vrijeme:3 min, 11 sec

 

Povodom upravo objavljenih podataka o rezultatima popisa stanovništva u Crnoj Gori, uredništvu Hrvatskog neba dostavljena je izjava Jelene Marković, potpredsjednice Liberalne partije Crne Gore, u kojoj reagira na najnoviju Vučićevu izjavu, na aktualna politička zbivanja u Crnoj Gori i na miješanje u njih Vučićeve Srbije skupa s “klerofašističkom falangom i podanicima”. Ona poziva crnogorsku opoziciju da prestane “šutjeti” i da upozori EU i KVINTU kako Vučić “huška na rat u CG” i kako mu oni to “ne smiju dopustiti ako misle zaštititi nas”.

 

Miješanje diktatora Vučića u unutarnje stvari Crne Gore nastavlja se. Kaže Vučić da je “srpski narod shvatio da samo očuvanjem nacionalnog, kulturnog i jezičnog identiteta može opstati”. Zamislite sada, kada bih ja tu istu poruku odaslala i rekla da crnogorski narod treba shvatiti da samo očuvanjem nacionalnog, kulturnog i jezičnog identiteta može da opstane, jer je diktator posvetio toliko pažnje Crnogorcima u Srbiji da ih je sveo s dvjesta tisuća na 20 tisuća i tako pokazao kako poštuje drugi i tuđi identitet u vlastitoj državi.
Taj teški manipulant, koji je sa Šešeljem huškao na rat u bivšoj nam SFRJ, a zato se i dogodila Srebrenica, sad s još veće pozicije pokušava bahato i siledžijski Crnu Goru i crnogorski narod slomiti, ne bi li ju kako vratio u naručje Srbije. Kaže: ,,Tko je pustio Crnu Goru da ide”, kao da je Crna Gora njegov privjesak. No i pored tog ponižavajućeg odnosa prema CG i crnogorskom narodu, meni nije shvatljivo da mvp Ibrahimović, premijer Spajić i predsjednik CG Milatović već jednom ne reagiraju kako bi obranili CG od tog opsjednutog i bahatog čovjeka. Također, nevjerojatna je nonšalantnost i pasivnost opozicije, te prešućivanje sve agresivnijeg nasrtanja i nijekanja crnogorskog naroda; svi vide da diktator potpomaže svakodnevno svoje sluge u CG kako bi uspio u svojoj namjeri, ali unatoč tomu uporno šute?

Rezultatia popisa – rezultat i Vučićeva miješanja u unutarnje stvari Crne Gore
Ovi rezultati popisa s jedne su strane rezultat dubokog miješanja Vučića u unutarnje stvari CG. A s druge strane neshvatljivo je da opozicija ne reagira i ne podigne glas kako bi svijetu ukazala da se to više ne smije tolerirati i upozorila na posljedice tog izravnog i otvorenog podrivanja Crne Gore i crnogorskog naroda. Dokle god opozicija ne podigne glas i ne kaže tom diktatoru: Dalje ruke od Crne Gore; i dok mu ne kaže da on s klerofašističkom falangom i podanicima u CG vodi brutalnu kampanju protiv CRNOGORACA sve tri vjere i protiv našega nacionalnog identiteta; i dok mu nitko iz CG od njezinih dužnosnika ne kaže da ne govori istinu, Vučić će moći i dalje manipulirati javnošću i politikom. Nitko naime onima koji se osjećaju kao Srbi, ne govori da se tako ne izjasne, kako tvrdi taj diktator iz Beograda. A on vodi politiku krvavih ruku, koje nisu oprane od ’90-ih, kada je SVE ZLO na Balkanu i započela ta politika.
Taj čovjek sa svojim lažima opet mijenja teze i potiče svoje kerbere u CG da krenu u novu priču o ugroženosti, pod kojom klerofašisti podrazumijevaju sve situacije i stanja u našoj državi, u kojoj ne mogu držati cokule na vratu Crnogorcima. Došlo je vrijeme da se više ne smije šutjeti, već jasno i glasno reći tom bahatom čovjeku: Dosta! I, isto tako, odlučno upozoriti EU i KVINTU klerofašističkom falangom i podanicima .
Šaljem ovaj apel svim civiliziranim i demokratskim državama, apel da ne šute na ovu otvorenu agresiju na CG, koju svi vide osim onih koji žmire jer im je rečeno ,,da ne vjeruju vlastitim očima”.

Jelena Marković

Potpredsjednica Liberalne partije Crne Gore

Povezano:

Rezultati popisa u Crnoj Gori: broj Crnogoraca smanjio se za četiri posto, a broj Srba povećao se za isto toliko

Mr. sc. Ana Savova Pejović: „Čas anatomije“ o Srpskoj pravoslavnoj crkvi*

Hrvatsko nebo

Odgovori