Potresna ispovijest Ivanke Andrić: Nije mi bilo nikad teže kao noćas, kad smo pošli iz svojih domova u Kostajnici

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

– Mještani naselja Kostajnica kod Konjica, koji su sinoć evakuirani zbog opasnosti od izlijevanja vode, vratili su se danas u svoje domove nakon što su se vremenski uvjeti stabilizirali, potvrdili su iz Civilne zaštite. Većina ih je bila smještena u objektu agencije Visit Konjic u Bijeloj.

Sinoćna evakuacija provedena je nakon što je Civilna zaštita obavijestila lokalnog župnika don Marina Marića o potrebi hitnog napuštanja kuća zbog opasnosti od poplava. „Morao sam sve ljude nazvati i kucati na vrata, to mi je bilo grozno. Veći dio, 85% ljudi, poslušao je naredbu i došao ovdje. Slušao sam ih putem kako se prisjećaju ratnih slika. Najvažnije je sačuvati mir i razum jer ćemo materijalne štete popraviti“, rekao je don Marin.

Stanovnici su opisali noć evakuacije kao izuzetno stresnu. „Probudio nas je netko iz susjedstva, nismo ništa uspjeli ponijeti sa sobom“, kazao je Josip Andrić, dodajući kako su odmah krenuli prema mjestu evakuacije. Mještanka Luca Kaleb istaknula je kako je najvažnije da nije bilo žrtava. „Moja kuća nije oštećena, i cijelo je selo ostalo bez žrtava, hvala Bogu“, rekla je.

Mnogi su se danas emotivno vratili svojim domovima. „Drago mi je da se vraćamo, a noćas mi je bilo najteže kada smo pošli iz svojih kuća“, rekla je Ivanka Andrić. Iz Civilne zaštite su poručili da se mještani mogu vratiti, no situacija se i dalje prati.

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori