Ivo Josipović i “ustaška zmija”

Vrijeme:16 min, 42 sec

Uvod

Znakovite su rasprave na raznim mail listama, a iz ove rasprave sa Ivom Josipovićem ili nekim tko se u virtualnom svijetu predstavlja kao on, nažalost vidljiva je duboka i nepremostiva podjela unutar hrvatskog nacionalnog bića.

Što predstavlja hrvatsko nacionalno biće? Hrvatski identitet! Hrvati  ne znaju koji su to elementi nacionalnog identiteta. Identitet je ono što razlikuje jednu naciju od druge, te predstavlja osnovu za razlikovanje Hrvatske od drugih zemalja u okruženju. Identitet je ono što Hrvatsku čini jedinstvenom i po čemu se ona pamti.

Hrvatska nažalost nema prepoznatljiv identitet u svijetu, upravo zato jer je hrvatsko nacionalno biće podijeljeno. Jeli Hrvatska država Hrvata ili Jugoslavena i velikosrpskih četnika, kao djela Srpskog sveta?

Hrvati su se u Domovinskom ratu 1991-1995. oslobodili Jugoslavije i svega što je ona predstavljala, ali nažalost nisu od Jugoslavena, jugo-komunista i velikosrpskih četnika Srpskog sveta, koji danas, eto apsurda vladaju Hrvatskom.

Upravo ova rasprava to pokazuje. S jedne strane Ivo Josipović, koji po mojem mišljenju predstavlja otpadnike od hrvatskog identiteta, Jugoslavene i jugo-komuniste i Hrvata sa druge strane, koje Josipović, generalizirajući naziva „ustašlukom“ ( poznata je ta njegova retorika sa ustaškom zmijom, kojom se u javnosti sprdaju)

Dakle hrvatski identitet čini vjera, odnosno Katolička crkva, vezano uz nju kultura i pripadnost civiliziranom svijetu. Religijska je pripadnost jak znak identiteta: vjerskog i nacionalnog.

Jezik – hrvatski jezik,  jedno od najsnažnijih obilježja identiteta, i osobe i naroda. Tek nedavno u Saboru je izglasan Zakon o hrvatskom jeziku i tko je bio protiv ili suzdržan? Upravo SDP, odnosno stranka koja je nasljednik Komunističke partije Jugoslavije. Znači da oni sebe ne vide kao dio hrvatskog identiteta.

https://www.vecernji.hr/vijesti/ovi-su-saborski-zastupnici-glasali-protiv-donosenja-zakona-o-hrvatskom-jeziku-1741746

Identitet čine još :

  • prostor na kojem ljudi žive u većini koji se naziva domovina,
  • pisma – Hrvati su kroz povijest rabili tri pisma: glagoljicu, latinicu i hrvatsku ćirilicu, od ranoga srednjega vijeka pa do 19. stoljeća,
  • književnost – hrvatska književnost. Hrvati su stoljećima pisali i stvorili bogatu književnost, u srednjem vijeku na sva tri naša jezika i pisma, u humanizmu i renesansi na latinskom i na hrvatskom, a od 19.stoljeća, na latinici,
  • vizualni identitet – crveno-bijeli šahirani grb, pleter i kravata dio su hrvatskog vizualno-kulturnog identiteta,
  • bogata tradicijska kultura, običaji, materijalna i nematerijalne kulturna baština koju čini bogatstvo nekoliko dijalekata, dugogodišnja seoska tradicija,  brojni običaji i autohtona kuhinja…

Niti jednom narodu kroz povijest, nije bio toliko osporavan i ugrožen njegov identitet, kao što je hrvatskom narodu.

Najveći neprijatelj i negator hrvatskog identiteta je velikosrpsko-četnička ideologija, odnosno danas Srpski svet i naravno nositelj i provoditelj te ideologije Srpska pravoslavna crkva.

Drugi su  veliki neprijatelji totalitarne ideologije, koje negiraju nacionalnu pripadnost.

I sada još proizašlo iz totalitarnih ideologija, globalizacija kojom se brišu ljudske različitosti, različitosti među narodima, razlike među jezicima i kulturama. Globalizacija u svrhu i globalnoga tržišta i vladanja svijetom nije samo prijetnja hrvatskom identitetu, nego prijetnja identitetima svih naroda.

Globalizaciju slijede nasljednici jugo-komunističke ideologije, jer je bliska negiranju hrvatskog identiteta. To su u Hrvatskoj od stranaka koje su ušle u Sabor, SDP i njegove varijante, Možemo, IDS, Centar, SDSS, GLAS, Radnička fronta….

Nastavak rasprave koja se nadovezuje na „ stari hrvatski pobjednički pozdrav“ SFSN( Smrt fašizmu, sloboda narodu), kojim Ivo Josipović pozdravlja;

https://hrvatskepraviceblog.com/2024/09/25/odgovor-ivi-josipovicu-na-njegov-stari-hrvatski-pobjednicki-pozdrav-sfsn-smrt-fasizmu-sloboda-narodu/

Ivo Josipović, 25. ruj 2024. 05:34

Gđo Benčik,

Baš nemate duha, ne razumijete čak ni ovu blagu ironiju s parafrazom jednog drugog, ne-hrvatskog pozdrava, znate kojeg, gadi mi se i citirati ga. Dakle, zaista, SFSN nije stari, ali je hrvatski pozdrav, za razliku od onog drugog, to je i pobjednički pozdrav. I njime je pozdravljalo puuuuno više Hrvata nego s onim drugim, navodno hrvatskim, pozdravom.

Što se tiče ovih karikaturica, simpatične su. Ima ih još, raznih. Nisu neko umjetničko djelo, ali dobro reflektiraju, i moju politiku, ali i komplekse ustašića (kakvih u ovoj grupi ima puno), koji ovdje u prepisci “viču” da su ponosni ustaše, a onda tvrde da ustaša nema pa se, kao, rugaju s mojim tezama o ustašluku. Evo, ustašićima koji žive u inozemstvu, posebno u Njemačkoj i Austriji preporučam da odu na neki prometni trg i ponosno zaviču da su ustaše, uz prigodno urlanje onog ZDS!

Čitam nastavak besmislica koje pišete o povijesti. Da, puno ste toga pročitali, selektivno, ili bez ikakva razumijevanja. Suze su mi od smijeha navrle kada se konstatirali da se hrvatstvo u Istri u i nakon rata sačuvano zahvaljujući svećenicima, valjda i molitvi. Nikako ne umanjujem doprinos nekih vrlo zaslužnih svećenika za očuvanje hrvatstva, posebno onih, nije ih bilo malo u Istri, koji su surađivali s partizanima. Na žalost, bilo je, posebno u drugim dijelovima Hrvatske a i u BiH puno i onih koji su se bili uortačili s ustašama, pojedini čak i s oružjem u rukama. Neki su to skupo platili teškim stradanjem. Vaše viđenje Titova posjeta Papi naprosto je smiješno, uopće ne znam kako bih o tome s vama bilo moguće ozbiljno raspravljati. Puno ste pročitali, sve znate a apsolutno ništa ne razumijete. Da li zato što ne možete razumjeti, ili zato što nećete razumjeti, ne želim suditi.

Konačno, u prilog teze za se od fašizma hrvatstvo u Istri obranilo molitvom, evo i jedne recentne poveznice:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/na-danasnji-dan-tito-i-partizani-hrvatskoj-su-vratili-istru/2601359.aspx

I na kraju, neizbježni stari hrvatski pozdrav, SFSN!

Lili Benčik, 25. ruj 10:04

G. Josipoviću

Vaš pozdrav prije svega nije stari hrvatski pozdrav, već jugo-komunističko zločinački pozdrav koji je iza sebe ostavio za Hrvate veliki krvavi trag 1945 i 1991.godine.

Hrvatski branitelji  potukli su ga 1995, pa je nestao skupa sa vašom propalom Jugoslavijom i komunističkom ideologijom.

Mi se naravno nikada nećemo približiti po stavovima, jer su potpuno oprečni, po staroj hrvatskoj poslovici koja u više varijanti glasi; ” Ja drumom, vi šumom” ili “Ja u kope, vi u špade” ( ako poznate karte za briškulu i trešetu)

Vama je svaki Hrvat, vjernik i domoljub po klišeju ustaša, kao i velikosrbima i eks Jugoslavenima  iako na pr. nije imao nikakva dodira sa ustaštvom!

Po tome ste i postali predmet sprdnje u javnosti.🤣

U privitku vam šaljem primjere i pozdravljam sa povijesno dokazanim starim hrvatskim  pozdravom BOG I HRVATI, koji je opstao i povijesno je tisuću godina stariji od vašeg propalog SFSN!

Naime Bog i Hrvati potječe iz 7.stoljeća kada je Sv. Papa Agaton (678-681) sklopio sa Hrvatima prvi međunarodni mirovni ugovor. U svome djelu ”De administrando imperio”, bizantski car Konstantin Porfirogenet, koji je kao suvremenik prvoga hrvatskog kralja Tomislava ( 912.- 959.)  godine, napisao :

“Hrvati poslije krštenja postaviše vlastoručni ugovor te se tvrdom i nepokolebljivom vjerom zakleše sv. Petru da nikada neće provaljivati u tuđe zemlje niti ondje ratovati, već da će radije živjeti u miru sa svima koji to budu htjeli. A od Pape su za to dobili molitvu (obećanje) da će se za njih boriti i na pomoć im biti Bog Hrvata, kadgod drugi narodi provale u hrvatsku zemlju i ratom ih uznemire, a Petar, učenik Kristov, obdarit će ih pobjedom.”

Koliko su ispunili tu zakletvu, vidi se iz povijesti! Hrvati nisu nikada bili osvajači, uvijek su  branili svoja ognjišta i svoj dom. Točno po Isusovom govoru na Maslinskoj  gori: “Blago mirotvorcima, jer će se zvati Božji sinovi! (Mt 5,9).” Zato su primili i naročitu Božju zaštitu, pa su se kroz svoju, tešku povijest, na povijesnim  vjetrometinama,  udarani i potiskivani sa svih strana, zahvaljujući vjeri i Katoličkoj crkvi, ipak uspjeli održati kao narod sve do danas.

Ne zahvaljujući SFSN, nego povijesno,  zahvaljujući pokrštavanju i vjernosti Katoličkoj crkvi, preko koje smo postali dio europskih naroda, jer smo i kao narod počeli proživljavati kršćanski misterij, koji je svojim bogatstvom posvetio tolike hrvatske  sinove i kćeri, a onda podigao brojne Crkve  koje su postale najtrajniji i najrječitiji svjedoci naše duhovne kulture.

Čak je Kalvarija u Sv. Petru u Šumi ugrađena je u Kružni tok!

Nigdje na svijetu nema 10 velebnih Kalvarija kao u Istri gdje su se Hrvati prvi pokrštavali i koji su zahvaljujući istarskom katoličkom svećenstvu opstali, sačuvali svoj jezik i identitet.

Ne zahvaljujući ni Titu, ni komunizmu, a ni SFSN, nego Bogu i vjernom svećenstvu, koje je poteklo iz hrvatskog naroda u Istri i živjelo sa narodom.

Kao što sam već pisala Tito nije uspio postati Bog, iako mu se vi i vama slični i dan danas klanjate i slavite ga.

Ah da pokušao je Tito i prekinuo diplomatske odnose sa Vatikanom 1952. zbog Nadbiskupa Alojzija Stepinca, kojega je Papa imenovao Kardinalom, a Tito od njega tražio da se odrekne Vatikana. !?  S obzirom na to da komunistički režim nije u tome uspio, a bez obzira na niz represivnih mjera koje je poduzimao (zatvaranja i ubijanja svećenika, osude i zatvaranje nadbiskupa Stepinca, izbacivanje vjeronauka iz državnih škola, zabrane crkvenog tiska, oduzimanje crkvene imovine i sl.), pokušao je razbiti jedinstvo Katoličke crkve osnivanjem staleških svećeničkih udruženja uz pomoć svećenika sklonih režimu i drugih svećenika koji su podlegli političkom pritisku ili su pridobiveni raznim povlasticama. Kada su biskupi uz potporu Vatikana  zabranili osnivanje tih udruženja i uključivanje svećenstva u njih, Tito je optužio Vatikan za miješanje u unutarnje stvari Jugoslavije i prekinuo diplomatske odnose sa Vatikanom

Da bi se na kraju pragmatički  ipak otišao pokloniti Papi Pavlu VI, u Vatikan 29. ožujka 1971.

Komunistička ideologija nije uspjela zamijeniti vjeru!

Komunistička partija Jugoslavije, nije uspjela zamijeniti Katoličku crkvu.

Stoga iako sam sigurna da je vaše znanje o vjeri i Katoličkoj crkvi nakaradno;”  Stigla svježa bunika ” ( kao reakcija na propovijed biskupa Barišića), skandal koji  nije uspio popraviti ni vaš savjetnik za vjerska pitanja Stjepo Stephen Bartulica , ipak vas pozdravljam sa BOG I HRVATI!

Lili Benčik

Ivo Josipović, 27. ruj 2024. 15:46

Gđo Benčik,

Žao mi je ako vas vrijeđa malo žešća polemika s moje strane. Međutim, slobodan sam konstatirati da su te riječi u usporedbi s uvredama o i optužbama s Vaše strane rječnik Modre laste (nadam se da se sjećate tog dječjeg časopisa, iako je izlazio u mračno doba).

Isto, moram vam reći kako nemam ništa protiv vjere i svećenika (dok se ne petljaju u politiku). Iako, i ovdje malo izmišljate. Da, Manolić je tražio svećenika, Tito nije. A i da je, so what. Kući imam cijelu, ne baš malu ,biblioteku vjerske literature (najviše kršćanske, ali i drugih vjera). I držim se one, “ne znam da li Bog postoji, ali sam se spreman suočiti s njim”. Iskreno, nisam siguran da će vaše suočenje s Njim proći samo tako. Vjerojatno će vas pitati zašto ste bili na krivoj strani povijesti. Ali, ne bih o tome više. Mislim da smo Vi I ja jedno drugome sve rekli što smo imali za reći I da se ne treba ponavljati.

Želim vam sve najbolje!

Ivo Josipović

Lili Benčik,  27. ruj 2024. 22:54

G. Josipoviću

izraz ” na krivoj strani povijesti” upotrebljavaju samo jugo-komunisti. Nitko od povjesničara taj izraz  NE upotrebljava.

To vi jugo-komunisti sami sebe uvjeravate da ste bili na “pravoj strani povijesti”!

Nema “krive, ni prave” strane povijesti. Povijest je takva kakva je, ne možemo je mijenjati, niti birati stranu,  to je završena kategorija.

Tako da je  ta vaša “kriva strana povijesti” potpuno besmislena.

Kako ja mogu biti na ” krivoj strani “povijesti, a rođena sam 1950. u Puli, koja je već bila pripala Jugoslaviji?

Nema strane povijesti, to neutemeljena i nelogična tvrdnja, jer je Istra od 12. 11 1920- 8.09 1943. bila pod Italijom.

Prema tome vaši odgovori su promašeni.

Ali kao što rekoh, vaš mentalni sklop to ne može procesuirati.

Pišete floskule o ustaštvu, jer drugih argumenata nemate. Ničim niste opovrgnuli moje točne povijesne činjenice, jer jednostavno nemate čime. pa vam je ustaštvo  jedini argument.

I da Tito je pozvao svećenika, kao i svi komunjare, jer sigurno, je sigurno, nitko ne zna što njegovu dušu čeka na onome svijetu.

U knjizi “Čudesni život Josipa Broza Tita”, slovenski književnik Žarko Petan otkrio je kako je Broz prije smrti zatražio u ljubljanskoj bolnici 1980. svećenika! “Dok je Josip Broz ležao u ljubljanskom Kliničkom centru”, piše Petan,  “u veljači 1980. poželio je razgovarati s duhovnikom! Zadatak je Crkva povjerila svećeniku Frančeku Križniku (rođenom 17. srpnja 1944., Šmarje pri Jelšah), tada poznatom i javnom protivniku ateizma. Križnik se uputio na poziv u Klinički centar, ali sigurnosna služba Titovih čuvara nije dopustila prilaz diktatoru. Kad je Broz ponovio želju, poslali su po svećenika, koji je otišao u bolnicu i obavio dugi razgovor s Josipom Brozom. Uskoro, u ožujku, duhovnik Križnik otišao je na studijsko putovanje u SR Njemačku, gdje je 28. ožujka poginuo u nejasnim okolnostima, pod kamionom kod Düsseldorfa. Očito da je neugodnu priču o tom sastanku struktura vojne policije KOS-a željela trajno zataškati”, zaključio je Petan. Naime, Križnik je otputovao u inozemstvo jer su ga u Sloveniji progonili, a kraj Düsseldorfa se autom na ravnoj cesti zabio izravno u kamion.

https://www.otvoreno.hr/vijesti/josip-broz-tito-pozvao-svecenika-u-ljubljansku-bolnicu-nedugo-potom-je-stradao-u-cudnoj-prometnoj-nesreci/419406

Isto je tako teško stradao austrijski  kardinal Franz König  u čudnoj prometnoj nesreći. Žureći na pogreb kardinala Alojzija Stepinca u Zagreb, poglavar crkve u Austriji, kardinal Franz König, je 13. veljače 1960. kod Novog Marofa doživio do danas nerazjašnjenu tešku prometnu nesreću.

https://laudato.hr/vijesti/istinito-lijepo-i-dobro/kardinalov-konigov-zavoj

Bog je uz Hrvate, to budite sigurni, ne uz bezbožne komuniste, pa je stoga najljepši pozdrav Bog i Hrvati!

Bog ne mjeri “krivu ili pravu ” stranu povijesti. Bog gleda svakog čovjeka kao pojedinca, individuu, a ne strane povijesti.

To iz  vaših vjerskih  knjiga nećete naučiti, vjeru se živi i nosi u sebi od rođenja!

Nekršteno dite se nije držalo pod obiteljskim krovom!

U Istri pozdravljaju sa Bog daj zdravlja!

E da što se tiče Istre pokazali ste da pojma nemate, ni o ulozi svećenstva , ni o povijesti Istre. Tvrditi da je istarsko svećenstvo sačuvalo hrvatski identitet Istre – molitvom je čisti diletantizam! Pa to vi ni ne možete znati, jer je vjera za vas nepoznanica. Istarsko svećenstvo je poteklo iz naroda, živjelo sa narodom, radilo sa narodom, podučavalo narod, oplemenjivalo ga, pomagalo materijalno i tješilo moralno. Da između ostalog i službom Božjom na hrvatskom, a ne na talijanskom jeziku.

Ne dopire to do vaše svijesti,  vaše vas jednoumno shvaćanje svijeta sputava u razumijevanju drugih i drugačijih ljudi od vas!

Ja ne da razumijem, nego znam, starija sam od vas i teško živjela u komunizmu za razliku od vas pripadnika komunističke elite, koji ste sve dobivali na pladnju, a ja sam se za sve sama izborila. Mene roditelji nisu mogli školovati, studirala sam uz rad i obitelj i plaćala izvanredni studij. Stan nisam dobila, nego smo si sami , svojim rukama napravili!

Nećete nikada ni  razumjeti, jer moj svijet nije vaš, a ni vaš nije moj!

Lili Benčik

Ivo Josipović, 28. ruj 2024. 07:45

Niste mi odgovorili na pitanje je li vam inače ovakva literature izvor znanja. Ma, ne morate. Eto, tu je “ozbiljnu knjigu” citiralo otvoreno.hr daleko poznati portal po svom novinarstvu. Naravno, tu je uz svećenike i komunistička urota koja je ispovjednika ubila da ne oda što je Tito ispovjedio. To su knjige poput onih da je Tito Rus, da su svemirci tu i upravljaju našim životima.

Ovo je zgodno: podivljala ustašoljpka mene žali… ha,ha. Zašto? Jer sam u okovima jugokomunizma. Pa se još i zgraža što rasizmu i glupostima nje i pajdašica kažem fuj. Pa to je najblaže što se može reći onome što pišete i vašoj zaluđenosti ustašlukom.

Evo, kad ste sigurni da ću i ja, kako kažete, poput Manolića i Tita tražiti svećenika kad mi dođe u zadnji čas, preporučite mi jednog. Obećajem, neće stradati u sumnjivoj prometnoj nesreći. A ja ću osigurati da vas, u zadnjim trenutcima posjeti neki od još živih sekretara partije i da vas retroaktivno učlani u KPJ kao poznatu antifašisticu, kako sami sebi tepate. Zanimljivo, četnikoljupci i ustašoljupci, kako su zajedno ratovali, pili i pekli janjce, zajedno tvrde da su antifašisti. Eto, malo šale, bolje se šaliti nego beskrajno raspravljati o vašim ustašoidnim uratcima. Oh, oprostite, zaboravio sam da ste rekli da vi niste nikakav ustašoid nego antifašist.

( Josipović se sprda sa Proštinskom bunom, koju sam navela kao prvu   i jedinu pravu  pobunu  protiv fašizma bez komunističke ideologije, zato se ruga da sam „antifašistica“)

Lili Benčik, 28. ruj 2024. 11:19

G. Josipoviću

Vi uopće ne čitate sa razumijevanjem što vam se napiše.

Uzaludna je svaka rasprava sa vama.

Vi hrvatski ne dišete, ne vjerujete u Boga i Katoličku crkvu, zahvaljujući kojoj smo ušli u civilizirani svijet i zahvaljujući kojoj smo opstali kao narod  i sačuvali svoj hrvatski identitet!

Vi se sprdate da je to samo zahvaljujući molitvi! Doista jadno!

Zahvaljujući Katoličkoj crkvi i vjeri  imamo znanstvenike, graditelje, pisce, liječnike i cjelokupnu kulturu i tradiciju.

Počevši od prve gramatike hrvatskog jezika 1604. svećenika, isusovca, gramatičara, pisca  i prevoditelja , Bartola Kašića, rođen u Pagu 1575, umro u Rimu 1650,

Fra Andrija Kačić Miošić ( 1704. – 1760.), bio je hrvatski pučki pjesnik i fratar, sa poznatim djelom Razgovor ugodni naroda slovinskog,

Ruđer Bošković ( 1711-1787)  fizičar, astronom, izumitelj, filozof, matematičar, geodet, teolog, diplomat i pjesnik

Luka Vladimirović ( 1718.- 1788),  svećenik-redovnik franjevac(OFM), doktor filozofije, književnik, znanstvenik.

Faust Vrančić (1551-1617), svećenik , biskup, polihistor, jezikoslovac, izumitelj, diplomat, inženjer.. Jedan je od najznačajnijih Hrvata svih vremena.

Juraj Dobrila, ( 1812-1882)  biskup, tiskar i dobročinitelj iz Istre te preporoditelj istarskih Hrvata.. Napisao je molitvenik Otče budi volja tvoja, koji ima svaka kuća istarskih Hrvata i koji je do 2016. imao 25  izdanja.

Petar Perica, isusovac,  pjesnik, autor najljepše marijanske pjesme Zdravo djevo Kraljice Hrvata, mučili su ga i ubili  partizani na otočiću Daksi zajedno  skupinom od 53 uglednih  Dubrovčana 25. listopada 1944.,

Izidor Bistrović, mladi isusovački novak i mučenik vjere,  ubijen na odsluženju vojnog roka , 3. prosinca 1969., dva dana uoči svoga 20. rođendana, zbog vjernosti Bogu i Katoličkoj crkvi, naime  nije htio pristao postati profesionalan vojnik JNA. Mnogo se katoličkih mladića vraćalo kući iz JNA u lijesovima.

Da ne spominjem obrazovanje  i Hrvatske isusovce koji u Zagrebu 1607 osnivaju gimnaziju. Promicanje njihova studija filozofije na viši studij bilo je utiranje puta zagrebačkom sveučilištu 1667. godine.  U Rijeci otvaraju gimnaziju 1627., u Varaždinu 1636., u Dubrovniku počinju graditi kolegij 1662. a sagradili su i crkvu sv. Ignacija 1725. godine, u Osijek stižu 1687., u Petrovaradin 1693. i Požegu 1698., a u Split 1722. godine.

Da ne spominjem prvo sveučilište osnovano u Hrvatskoj,  ono u Zadru,14.lipnja 1396,  u dominikanskom samostanu, a dominikanski studij dignut u red studia generalia sa svim sveučilišnim pravima i povlasticama 1495.

Da ne duljim Katolička crkva u Hrvata komunistima je bila i jest najveći neprijatelj, jer predstavlja sve ono što oni nikada nisu i neće biti.

Mada vi spominjete Križarske ratove, inkviziciju i zločine, što ste sve vi jugo-komunisti i bili. Bili ste itekako inkvizicija, ubijali širom svijeta Hrvate koji vam se nisu htjeli priključiti.

Ali nikada niste uspjeli ovladati  cijelim hrvatskim narodom. I to je tragedija koju je komunizam ostavio po hrvatsko nacionalno biće.

Komunizam je trajno podijelio hrvatski narod, na vas kojima je Komunistička partija zamijenila Katoličku crkvu i na nas koji još uvijek održavamo hrvatski identitet, bogoljublje, domoljublje i svetu obitelj.

Ponavljam, mi smo dva nepomirljiva oprečna svijeta, jer ste vi komunisti otpadnici od hrvatstva i ne želite se vratiti unutar hrvatskog nacionalnog bića, nego bi i dan danas, samo da možete dovršili posao pobjednika 1945, kao što je izjavio saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić “Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika.”

Time zaključujem ovu  raspravu, jer vi ionako nećete shvatiti, ni prihvatiti nikakve druge argumente osim vaših.

Vaš odgovor na sve je ustašluk, ova rečenica sve kazuje o vama;

” Ovo je zgodno: podivljala ustašoljupka mene žali… ha,ha. Zašto? Jer sam u okovima jugokomunizma. Pa se još i zgraža što rasizmu i glupostima nje i pajdašica kažem fuj. Pa to je najblaže što se može reći onome što pišete i vašoj zaluđenosti ustašlukom”

Čak nije ni bitno jeste li to u ovom virtualnom svijetu doista vi, neka ruka pisala je taj tekst, a to je ruka zadrtog jugo-komuniste..

Lili Benčik

 

 

 

Odgovori