Sjajan Zrinjski svladao Bravo i prošao u treće pretkolo Konferencijske lige

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u treće pretkolo Konferencijske lige nakon što su s 3:1 večeras u Ljubljani savladali domaći Bravo na terenu sportskog parka Šiško.

Tako su Plemići uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice drugog pretkola iz Mostara, gdje su poraženi s 1:0 te sada nastavljaju svoj europski put.

Današnja utakmica odigrana je u vrlo teškim uslovima koje je uzrokovala snažna oluja u Ljubljani, a teren je većim tijekom utakmice bio jako natopljen vodom.

Agresivno i ofanzivno je Zrinjski ušao u utakmicu i bio bolji u uvodnim minutama, ali prvi je ipak prijetio Bravo.

U 13. minuti je Pečar prevario Barišića i izašao sam pred Marića, ali golman Zrinjskog Marić ga uspijeva zaustaviti.

Tri minute kasnije poveo je predstavnik Bosne i Hercegovine u Europi. Posavec je ubacio s lijeve strane, a Mulahusejnović s 12-13 metara lijevom nogom sjajno šutira i pogađa za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

Međutim, slavlje Zrinjskog nije dugo trajalo jer već u 21. minuti Tučić poravnava na 1:1.

Imao je Zrinjski tada sreće da odmah nije uslijedio preokret, pošto je Rodrigues sjajno skočio nakon ubačaja iz kornera i glavom loptu poslao tik pored stative.
Dugo potom nismo vidjeli uzbuđenja, a zatišje prekida bomba Ivančića iz slobodnjaka, koju ispod prečke vadi golman Brava. U 38. minuti nova šansa za Zrinjski. Ćuže je ukrao loptu jednom defanzivcu Brava i šutirao, a na kraju je lopta okrznula stativu i završila u gol-autu.

Slab nogomet gledali smo u drugom poluvremenu i takva igra nije nam nudila veća uzbuđenja, sve do 63. minute, piše Klix.

Tada Poplatnik izlazi sam pred Marića i promašuje zicer za Bravo, a kazna je stigla ekspresno! U 67. minuti Jakovljević na nekoliko metara od gola dočekuje jedan centaršut sa strane i zakucava loptu u mrežu za 2:1!

Do trećeg gola Zrinjski dolazi u 80. minuti, kada Mlinar postiže fenomenalan pogodak iz slobodnjaka za 3:1!

Do kraja je taj rezultat ostao na semaforu i Zrinjski se plasirao u treće pretkolo, gdje ga čeka duel s poraženim iz dvomeča Panathinaikosa i Botev Plovdiva.

Grčki Panathinaikos je u prvom meču slavio 2:1, a večeras se igra revanš u Bugarskoj.
Rezultat i strijelci:

Bravo – Zrinjski 1:3 (Tučić 21′ / Mulahusejnović 16′, Jakovljević 66′, Mlinar 80′)

 

hms.ba / Hrvatsko nebo