Postizanje dogovora o Planu rasta u fokusu sastanka članova Kolegija oba doma PS BiH i novog šefa Izaslanstva EU

Vrijeme:52 sec

 

Članovi Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Sarajevu s novoimenovanim šefom Izaslanstva Europske unije u BiH, veleposlanikom Luigijem Sorecom, te mu poželjeli uspješan rad u našoj zemlji.

Tijekom sastanka istaknuta je važnost postizanja suglasnosti oko Plana rasta, koji za Bosnu i Hercegovinu donosi brojne benefite, a istovremeno predstavlja snažan poticaj za daljnju suradnju domaćih političkih aktera i Europske komisije. Naglašeno je da Europska unija i dalje snažno podupire reformske procese u BiH.

Veleposlanik Soreca poručio je kako Parlamentarna skupština BiH ima ključnu ulogu u stvaranju uvjeta za brži napredak zemlje, te istaknuo da upravo parlamentarni zastupnici, predanim radom i usvajanjem važnih zakona, mogu značajno doprinijeti ubrzanju reformi.

Soreca je izrazio očekivanje da će u kratkom roku biti ratificiran Sporazum o priznavanju profesionalnih kvalifikacija medicinskih sestara, veterinara, farmaceuta i primalja, koji je dio Berlinskog procesa, kao i usvojen Strateški plan ruralnog razvoja BiH za razdoblje 2023. – 2027. Također, očekuje se imenovanje članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa u institucijama BiH.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori