Tisuće vjernika u Međugorju na prvoj nedjeljnoj misi nakon povijesne odluke

Vrijeme:47 sec

 

U Međugorju je održana prva nedjeljna misa nakon odluke Vatikana kojom je mjestu dodijeljen status “Nema zapreke” (Nihil obstat). Brojni hodočasnici, među kojima su i vjernici iz Hercegovine i Dalmacije, sudjelovali su u misnim slavljima i pobožnostima. Prema procjenama, oko deset tisuća ljudi pohodilo je Crkvu sv. Jakova.

Ilko Barbarić, izvjestitelj HTV-a iz Međugorja, istaknuo je da ova odluka Vatikana dodatno učvršćuje Međugorje kao važno hodočasničko odredište. Vjernici su izrazili zadovoljstvo i nadu da će mjesto i dalje rasti u duhovnim plodovima, a neki su izrazili očekivanje da će Vatikan u budućnosti priznati i ukazanja.

Među hodočasnicima su bili vjernici iz Francuske, Irske, te mnogi iz okolnih krajeva, a svi su naglasili važnost Vatikanske odluke i njezin pozitivan utjecaj na Međugorje.

Latinski izraz “Nihil obstat”, koji označava odsutnost prepreka, različito se tumači u javnosti. Dok neki to vide kao najpozitivniju odluku za Međugorje, drugi ga interpretiraju kao negaciju međugorskih ukazanja.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori