Harris pozvala na hitan i konačan prekid izraelske okupacije Gaze

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Američka potpredsjednica Kamala Harris pozvala je na “trenutno” okončanje izraelske invazije Gaze te je istaknula kako Izrael ne bi trebao ponovno okupirati palestinsku enklavu nakon završetka sukoba. Doduše, nije pojasnila podrazumijeva li to da će izraelske snage, nakon razmjene taoca, nastaviti temeljito bombardirati okupirano područje.

Govoreći na konferenciji Nacionalne udruge crnih novinara u Philadelphiji, Harris je naglasila važnost rješenja dviju država i stabilnosti na Bliskom istoku, s posebnim fokusom na sprječavanje jačanja utjecaja Irana u regiji. “Jasno smo dali do znanja da se ovaj sporazum mora postići u najboljem interesu svih u regiji,” izjavila je Harris.

Demokratska kandidatkinja se osvrnula i na kontroverzne izjave Donalda Trumpa, vezane za haićanske migrante u Springfieldu. Naime, bivši predsjednik je obećao masovne deportacije Haićana ako bude ponovno izabran, iako su mnogi od njih legalno prisutni u Sjedinjenim Državama. “Takvi komentari su iscrpljujući, štetni, nabijeni mržnjom i ukorijenjeni u zastarjelim vjerovanjima koja ne bismo trebali tolerirati,” izjavila je Harris.

Problem stanovanja

Tijekom 45-minutnog intervjua, Harris se dotaknula i gospodarskih tema, priznavši kako stambena ponuda u Sjedinjenim Državama nije dostatna te je najavila planove za suradnju s privatnim sektorom kako bi se povećao broj stambenih jedinica i smanjile cijene nekretnina.

“Stambena ponuda je preskupa i to je jedan od ključnih problema s kojim se suočavaju građani u pogledu ekonomske dobrobiti,” kazala je. Također je ponovila svoj plan proširenja porezne olakšice za djecu do 6000 dolara i osiguranje da građani neće plaćati više od sedam posto svog prihoda za brigu o djeci.

 

geopolitika.news/Hrvatsko nebo

Odgovori