Ivor Versić: Macron, Vučić, Rafalei i rejting Plenkovića i Domovinskog pokreta

Vrijeme:3 min, 37 sec

 

Destrukcija višestranačja je protuustavno djelovanje!

Demokratski višestranački sustav i općenito politički PLURALIZAM temeljna su sastavnica i odrednica demokratskog političkog potretka i demokratske države. Pa u skladu s tim su trajna i iznimno važna politološka, ustavnopravna, politička, sociološka, socijalnopsihološka, moralna i kulturološka kategorija i tema! I nikako, nikada, ni po kome i ni po čemu to ne može i ne smije biti – ne-tema!

Prema članku 3. Ustava RH jedna od najviših ustavnih vrednota i temelj za tumačenje ustava je i „demokratski višestranački sustav“, što u semantičkom tumačenju te ustavne norme nedvojbeno i jasno znači da je svako izvanstranačko poticanje raskola i potpora destruiranju političkih stranaka – protuustavno djelovanje!

I tu ustavnopravnu činjenicu i temelj demokratskog političkog poretka desetljećima previđaju politolozi, sociolozi, politički analitičari, političari, mediji i cjelokupna demokratska javnost; pred čijim se očima kontinuirano destruiraju i ruše najviša ustavna vrednota „demokratski višstranački sustav“ iz članka 3. Ustava Republike Hrvatske, i s njom i demokratska hrvatska država!

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/strmoglavio-se-rejting-domovinskog-pokreta-nakon-raskola-rezultatima-cro-demoskopa-nece-biti-sretan-ni-plenkovic/

Strmoglavio se rejting Domovinskoog pokreta nakon raskola. Rezultatima CRO Demoskopa neće biti sretan ni Plenković. Premijer je daleko najnepopularniji političar u Hrvatskoj.

ĐON-OBRAZ I BEZ SRAMA

Francuski predsjednik Macron prodajom novih bojnih zrakoplova Vučiću i Srbiji koja uopće nije članica Europske unije i NATO-a opalio je razornu političku pljusku i javno ponizio Merkel-fon der Leyen paža, poltrona i pudlicu Andreja Plenkovića, a ta politička i državnička šamarčina koja je ujedno i međunarodno poniženje Republike Hrvatske gromoglasno je odjeknula u medijima, javnosti i društvu diljem Hrvatske od Iloka i Umaga do sela Svirče na otoku Hvaru!

– A je li se od te političke pljuske i javnog poniženja Andreju Plenkoviću možda od srama zacrvenio obraz?
Ne, nije mu se zacrvenio obraz!

– A zašto mu se nije zacrvenio obraz?
Pa zato jer ima đon-obraz i nema srama tj. jer je besraman!

https://www.kurir.rs/vesti/specijal/4435401/rafal-krila-nove-ere-za-srbiju-istina-o-29-avgustu-vise-od-pukih-potpisa

RAFAL – KRILA NOVE ERE ZA SRBIJU
Istina o 29. avgustu: Više od pukih potpisa
SPECIJAL – 07. 09. 2024.

ČLANOVI DOMOVINSKOG PREOKRETA I NEANDERTALCI

Zašto članovi Domovinskog preokreta ne moraju iči u posjet Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini, da bi vidjeli pračovjeka odnosno neandertalce?
– Članovi Domovinskog preokreta ne moraju ići u posjet Muzeju neandertalaca u Krapini, jer imaju tu pogodnost da svakodnevno mogu vidjeti pračovjeka odnosno neandertalce u prostorijama odnosno sjedištu Domovinskog preokreta među članovoma vodstva stranke! A tko financijski podupire Muzej krapinskih neandertalaca kao izložbeni prostor i Domovinskog preokreta?

– Financijski ga neizravno podupire predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, a izravno ga podupire ministarka Nna Koržinek Obuljen Valjalo nećakinja dunda Miha Valjala i učenica galerista iz Tübingena Bože Biškupića, odnosno njezino Ministarstvo kulture i medija!

DIRIGENT I MENTOR

https://vzaktualno.hr/hoce-li-se-na-pocetku-nastave-pjevati-hrvatska-himna-to-trazi-domovinski-pokret/

Hoće li se na početku nastave pjevati hrvatska himna? To traži Domovinski pokret …
Tko dirigira kada zbor Domovinskog preokreta pjeva državnu himnu?
– Zborom Domovinskog preokreta kada pjeva državnu himnu dirigira šef-dirigent i mentor – Andrej Plenković!
A kako je naslov stranačke himne Domovinskog preokreta?
– Naslov stranačke himne Domovinskog preokreta je „Lijepa naša sinekuro uhljebnička, stoj
ti nama postojano kano klisurina“.

PO ČEMU JE GRAD TRAVNIK POZNAT U SVIJETU?

Grad Travnik poznat je u cijelom svijetu po dva znamenita i povijesno trajno važna događaja. U njemu se rodio Ivo Andrić koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost, a ministar u koalicijskoj Vladi HDZ – DP magistar kineziologije Josip Dabro u njemu je kupio diplomu! Novi list – POGLED, god. 24, br. 1.015, 7. rujna 2024., stranica 2, DRUGA STRANA Penava se predstavio kao autokrat bez premca. On se organizacijom ovog izbornog sabora predstavio kao autoktrat kojeg je teško usporediti s bilo kim u hrvatskoj politici.
Komentar čitatelja
A gdje su i što je s onima koji su ga na to prikriveno od javnosti poticali, savjetovali te infrastrukturno, logistički i medijski podržavali te i na druge načine omogućili da puč provede? Zar Ivan Penava Neandertalac i Stipo Mlinarić Jeti nisu imali prikrivenu i indirektnu ali snažnu podršku Plenkovićeva anusa Ivana Anušića (poznato je i kako je kao šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović opstruirao njezinu izbornu kampanju!), a iza svega su „duboko“ stajali Vladimir Šeks i Andrej Plenković!

Ivor Versić

Hrvatsko nebo

Odgovori