KONAKOVIĆ Izetbegović je s ‘poslušnicima’ iz SDA/DF/SBiH svakom građaninu BiH iz džepa uzeo po 600 KM

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je danas s “poslušnicima” iz SDA/DF/SBiH svakom građaninu BiH iz džepa uzeo po 600 KM cca, a dugoročno i mnogo više, ocijenio je šef bh. diplomacije, predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Konaković se oglasio putem društvenih mreža nakon što Radni tim za izradu Plana reformi u BiH nije usvojio Nacrt reformske agende. Predstavnici četiri županije nisu dali svoju suglasnost na predloženi nacrt dokumenta, unatoč dodatnom roku koji je odobrila Europska komisija te iscrpnim pokušajima usuglašavanja protekla dva dana. Suglasnost na Nacrt reformske agende nisu dali Županija Središnja Bosna, Tuzlanska županija, Zeničko-dobojska županija, te Unsko-sanska županija.

– U dokumentu koji smo trebali poslati u Bruxelles na 170 stranica država Bosna i Hercegovina spominje se više od 1.330 puta. Na svakoj stranici osam puta, a SDA/DF/SBiH kažu da je izbačen termin državni tražeći alibi za katastrofu koju su napravili! – poručuje Konaković.

Navodi da je dokument na engleskom jeziku, “to je važna napomena”.

– lan rasta koji nam donosi inicijalno dvije milijarde KM, integraciju našeg tržišta u moćno tržište EU srušili su danas SDA, DF i SBiH iz opozicije jer su kroz famozni mehanizam koordinacije koji su sami smislili omogućili županijama da ruše državne odluke. Dali su alibi svima koji s nižih razina ruše odluke državnih tijela, a danas skidaju odgovornost s leđa SNSD-a koji je na kraju glasovao za Program reformi, a veliki su kočničari svih pozitivnih procesa na putu prema EU. (Vidim da su već počeli s izjavama iz SNSD-a) – piše Konaković.

Poziva Bakira Izetbegovića da javno, pred kamerama prođu kroz dokument, paragraf po paragraf, reformu po reformu.

– Da vide ljudi u BiH koliko je važnih procesa danas zaustavio u borbi protiv korupcije, nepotizma, u uređenju energetskog sektora, digitalizacije, zelene tranzicije, infrastrukture, investicija, povećanja plaća, pravednijeg pravosudnog sustava, usklađivanja vanjske politike s EU i još mnogo, mnogo toga dobrog! Ne da šalje ove megafone/uhljebe koje unosi u parlamente, on osobno da dođe! – poručuje Konaković.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo