DODIK Sarrazin mi je rekao da zna da će Republika Srpska jednog dana biti neovisna

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da stranci razmišljaju o tome da će Republika Srpska biti neovisna država, navodeći da mu je takvu stvar rekao i specijalni izaslanik njemačke vlade za Balkan Manuel Sarrazin.

– Sarrazin mi je na sastanku veoma ozbiljno rekao da zna da će Republika Srpska jednog dana biti neovisna država, ali da je njegova uloga da nam zagorča život do toga – rekao je Dodik za ATV.

Dodik je naveo da su ga stranci prepoznali kao sinonim ozbiljne politike koja istrajava i ne mijenja se u svom suštinskom cilju.

– Suštinski cilj je – dajte nam Daytonski sporazum u onome što je naše pravo i obveza. Ako nam to ne date, onda je sasvim logično da se mi branimo od svega toga, a naša obrana je – dajte nam onda miran razlaz jer mi ne želimo trpjeti vašu diktaturu i ne želimo tu vašu centralnu, unitarnu Bosnu – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da stranci žele uništiti Daytonski sporazum i oteti imovinu Republike Srpske.

– Zato i oporba skače, jer treba osigurati da se imovina prebaci na Sarajevo i da Sarajevo odlučuje gdje će kome dati pravo da eksploatira rude – naveo je Dodik.

On je dodao da su napadi na Republiku Srpsku prisutni i zbog bogatstva njene zemlje.

– Mi šta god uradimo sada odmah skače Ustavni sud BiH i to kao navodno poništava – rekao je Dodik, dodajući da su svakodnevno prisutne opstrukcije razvoja Srpske.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo