Trump donirao za kampanju Kamali Harris 2011. godine: “Mudro ulaganje”

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Nakon što je Joe Biden odustao od predsjedničke utrke, Donald Trump brzo je počeo s “blaćenjem” Kamale Harris.

Naime, Kamala Harris najvjerojatnije će  postati demokratska kandidatkinja za predsjednicu. Nedugo nakon što je Biden objavio svoju odluku, društvenim mrežama krenula se masovno širiti informacija da je Donald Trump donirao 5000 dolara za kampanju Kamali Harris 2011. godine. I to mu nije bila jedina donacija.

Donirao je 1000 Harris i u veljači 2013. na početku njezine kampanje za reizbor za državnu tužiteljicu. Trumpova kći Ivanka također je donirala Harris 2000 dolara u lipnju 2014. Demokratski kongresmen iz Floride Jared Moskowitz tvitao je sliku čeka s Trumpovom donacijom Kamali Harris, nazivajući ga “mudrim ulaganjem”.

Bidenovo priopćenje

Podsjetimo, Biden je u nedjelju u priopćenju, među ostalim, rekao da mu je bila “najveća čast u životu služiti kao vaš predsjednik”. Američki predsjednik Joe Biden povukao se iz nove utrke za Bijelu kuću. U priopćenju je, među ostalim, rekao da mu je bila “najveća čast u životu služiti kao vaš predsjednik”.

Biden je time popustio pritisku vlastite stranke, ali i dijela javnosti koji su otvoreno osporavali njegovu sposobnost vođenja Amerike. Svojih gafovima u posljednje vrijeme dodatno je potvrdio sumnje u vlastite sposobnosti. Pojedini demokratski parlamentarni zastupnici smatrali su kako uz Bidena i njihovi izgledi za novim mandatom dolaze u pitanje.

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo