Šef splitske policije koji je ostavku podnio zbog sina sada savjetuje Božinovića

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Bivši šef splitko-dalmatinske policije Slobodan Marendić, koji je u travnju ove godine podnio neopozivu ostavku zato što je jedan od njegovih sinova sudjelovao u ozljeđivanju jednog mladića, sada radi kao savjetnik čelnika MUP-a Davora Božinovića.

Ostavka iz travnja bila je druga Marendićeva ostavka na mjesto šefa splitsko-dalmatinske policije, prvi puta je ostavku dao krajem 2018., kad je njegov drugi sin uzeo ključeve službenog vozila i pod utjecajem alkohola naletio na ogradu mosta na Bačvicama. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih, nego je tek nastala materijalna šteta. Da je Marendić sada došao na važnu dužnost u MUP-u, objavila je novinarka N1 Ana Raić, koja navodi da je o razlozima njegova angažmana dobila i odgovor iz MUP-a.

Šef splitske policije po drugi put dao ostavku zbog sina

‘Slobodan Marendić je s položaja načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske razriješen na osobni zahtjev. To naglašavamo iz razloga što se osobno nije ogriješio o pozitivne pravne propise niti je u njegovom radu rukovođenjem policijske uprave bilo propusta, već se pozvao na svoje moralno pravo izuzeti se od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a’, odgovorili su za N1 iz MUP-a. Dodali su da se ne žele odricati svojih najiskusnijih ljudi te da Marendić svakako spada među najiskusnije, a da je na mjesto savjetnika ministra za policijske poslove privremeno premješten 27. svibnja, jer da za to mjesto ispunjava sve propisane uvjete.

 

tportal.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori