Dalić otkazao trening uoči Albanije, Hrvatska ovaj put skriva plan i prvih 11, ali bit će promjena

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

Hrvatska zbija redove uoči Albanije.

Hrvatska nogometna reprezentacija trenirala je u svojoj njemačkoj bazi u Neuruppinu, a trening je iz predostrožnosti propustio Nikola Vlašić.

Nakon jučerašnjeg treninga na kojem nije bilo 11 prvotimaca koji su započeli susret protiv Španjolske, izbornik Zlatko Dalić je u ponedjeljak na raspolaganju imao praktički sve snage.

Izostao je tek Nikola Vlašić i to iz predostrožnosti. Ostali igrači bili su na terenu. Spremni i motivirani kako bi isprali korak okus koji je ostao nakon berlinskog ogleda protiv Španjolske.

U taboru Vatrenih svjesni su situacije, još jedan krivi korak mogao bi značiti i zbogom plasmanu u osminu finala.

Dalić skriva plan

Utakmica Hrvatska –  Albanija je pred vratima, a vremena je vrlo malo. Zbog toga su Dalić i njegov stožer otkazali trening u Hamburgu dan prije utakmice, već će trenirati u Neuruppinu iza zatvorenih vrata.

Hrvatski strateg slaže dobitnu kombinaciju za Albaniju i dodatni trening iza zatvorenih vrata mnogo znači.

Hrvatska vrsta će u Hamburg krenuti u utorak 16.00 autobusom, a izbornik Dalić i još jedan igrač će u 20.00 na Volksparkstadionu odraditi medijske obveze.

Promjene u prvih 11

Nakon neugodnog poraza na otvaranju EP-a očekuje se kako će Dalić posegnuti za novim igračima. Međutim, ne očekuju se nikakva velika iznenađenja, čak i ako bi Dalić možda želio prodrmati stvari nakon poraza od Španjolske.

Upitna je pozicija Marina Pongračića umjesto kojeg bi mogao zaigrati Martin Erlić ili će Dalić vratiti Joška Gvardiola u središnju obranu. U tom slučaju najbliži je sastavu Borna Sosa.

Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović srce su hrvatskog sastava. Protiv Španjolske nisu bili uvjerljivi, no upitno je hoće li Dalić nekoga od njih vaditi iz sastav.

Kramarić bi trebao biti neupitan, baš kao i Majer. U napadu je također zanimljivo. Ante Budimir je bio u početnom sastavu protiv Furije, a umjesto njega je ušao Bruno Petković koji je promašio kazneni udarac.

Dalić je nakon utakmice istaknuo kako Petković nije trebao pucati, no izbornik i napadač Dinama su navodno izgladili situaciju i Petković bi mogao zaigrati od prve minute.

 

gol.hr / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori