Jim Caviezel s obitelji u posjeti posjeti fra Jozi Zovki na Badiji

Vrijeme:2 min, 42 sec

 

BIVŠI MEĐUGORSKI ŽUPNIK I DALJE PRIMA HODOČASNIKE

Ovih dana Jim Caviezel zajedno sa svojim obitelji, suprugom i njihovih troje posvojene djece, boravi u posjeti Badiji i fra Jozi Zovki

Za otočić Badiju u korčulanskom arhipelagu sigurno ne bismo niti čuli da se na njemu ne nalazi stari, sada obnovljeni franjevački samostan u kojem zadnjih desetljeća preko ljetnih mjeseci boravi poznati hercegovački franjevac fra Jozo Zovko.

Fra Jozo je poznat kao bivši međugorski župnik, onaj za čije su se službe dogodila Gospina ukazanja, onaj koji je na početku bio skeptičan glede istih, ali je nakon što je u srcu čuo Gospin glas: „Izađi pred crkvu i zaštiti djecu“ i sam postao veliki Gospin apostol i širitelj poruka Kraljice Mira, prenosi Medjugorje-info.

Fra Jozo i u svojim poodmaklim godinama i načet bolešću i dalje ne miruje, već na „svoj otočić“ prima hodočasnike – tražitelje mira, duhovnosti, poniranja u misterij Raspete ljubavi ili one koji su samo potrebiti duhovnog razgovora, savjeta i blagoslova.

Kroz ljeto je na Badiji uvijek živo, smjenjuju se grupe na duhovnim seminarima, a i turisti željni obilaska hladovitih samostanskih zidina ili čistih plaža na kojima se šetaju jeleni i srne.

Nije nepoznanica i da se poznati hollywoodski glumac, nama katolicima iznimno drag zbog svoje uloge Isusa u filmu Mela Gibsona – ‘Pasija’, Jim Caviezel, upravo u tišini samostanskih zidova Badije, u molitvi i razmatranjima pripremao za svoj novi film i nastavak Pasije – Uskrsnuće.

Jim Caviezel i fra Zovko

Ovih dana Jim Caviezel zajedno sa svojim obitelji, suprugom i njihovih troje posvojene djece, boravi u posjeti Badiji i fra Jozi Zovki. Podsjetimo i kako Jimova supruga Kerri Browitt ima hrvatske korijene, te je i to jedan od razloga zbog kojeg ovaj hollywooski veteran rado boravi u Hrvatskoj. Zadnji puta je to bilo prošle godine kada je krajem svibnja sudjelovao na vjerskom spektaklu u zagrebačkoj Areni pod nazivom „Pogledaj srcem, neka vatra siđe“ u organizaciji Laudato TV-a. Upravo je njegov nastup i svjedočenje izazvalo najviše pozornosti okupljenih vjernika.

Jim i Kerry roditelji su troje posvojene djece. Njihovo prvo posvojeno dijete bio je mali Kinez Bo, s velikim tumorom na mozgu koji je bio vidljiv okom. Kada je bio beba, bio je ostavljen u vlaku i do svoje pete godine živio je u sirotištu. Kada ga je prvi put vidio, Caviezel je rekao da je osjetio nešto posebno. “Vidio sam tu deformaciju na njegovoj glavi, ali potom sam ga pogledao u oči. Osjetio sam u srcu kao da me pita: Hoćeš li me voljeti?”

Jim Caviezel i fra Zovko

Drugo dijete koje je posvojio bila je djevojčica po imenu LeLe. U vrijeme kada su je upoznali, trebali su usvojiti malo novorođeno dijete koje je bilo potpuno zdravo, također iz Kine. Ali, shvatili su da će petogodišnjoj LeLe, koja je bolovala od raka mozga vidljivog golim okom biti puno teže, zapravo nemoguće, naći obitelj nego novorođenoj zdravoj bebi. Odlučili su tada dovesti LeLe u svoj dom. Osim Boa i LeLe posvojili su još jedno dijete iz Kine, zemlje poznate po zastrašujućem broju abortusa i napuštene djece.

Bo i LeLe su danas, nakon niza operacija, zdravi. Dječak danas pobjeđuje u gimnastičkim natjecanjima, a LeLe se bavi baletom. Za svoje su roditelje bili pravi blagoslov. Caviezel kaže kako su ga djeca promijenila nabolje, stvorila boljeg čovjeka od njega.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori