Biden ponovno zabrinjava ponašanjem: Dok su ostali čelnici gledali skok padobranaca, američki predsjednik počeo hodati u drugom smjeru

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Ukrajina ima razloga za zadovoljstvo. Američki predsjednik Joe Biden i kolega mu Volodimir Zelenski u četvrtak su potpisali 10-godišnji bilateralni sigurnosni sporazum s ciljem jačanja obrane Ukrajine od ruskih napada, a tu je i put prema punom pravnom članstvu u NATO paktu.

Zanimljivo, sporazum obvezuje i buduće američke administracije na pomoć toj zemlji, što je svakako stavka koja se neće svidjeti Donaldu Trumpu ako se vrati u Bijelu kuću.  “Naš cilj je dugoročno ojačati ukrajinsku obranu i sposobnosti odvraćanja”, rekao je Biden na zajedničkoj konferenciji za novinare,.

Napomenimo kako se susret odvio na marginama summita G7 koji je održan u Italiji. Rekao je da je poruka ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu jasna: “Ne možete čekati da odustanemo. Ne možete nas podijeliti.”

Ukrajinski predsjednik nazvao je sporazum povijesnim, rekavši da je on most prema konačnom članstvu njegove zemlje u NATO-u. “Ovo je sporazum o sigurnosti, a time i o zaštiti ljudskih života”, rekao je.

Bez obzira na ovaj važan sporazum koji bi mogao imati dalekosežne posljedice, internet se opet ulovio američkog predsjednika Bidena i njegovog neobičnog ponašanja.

Naime, Biden je opet “odlutao”, Dok su britanski premijer Rishi Sunak, kanadski premijer Justin Trudeau, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, Emmanuel Macron i Olaf Scholz gledali skok padobranaca, Biden se u jednom trenu okrenuo i počeo hodati u drugom smjeru.

Srećom, njegovo lutanje je kratko trajalo. Giorgia Meloni je primijetila kako se Biden odmiče od družine pa ga je brže bolje uhvatila za ruku i vratila ga u društvo.

Premda ga u studenom čeka borba protiv Trumpa, ovakvi gafovi mu ne pomažu da opet bude izabran.

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo