Izvijesili zastavu dugu 105 metara: Pogledajte spektakularan prizor s najvišeg nebodera u Hrvatskoj

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Riječ je o zastavi dugačkoj 105 metara, a Dalmatia Tower najviši je neboder u Hrvatskoj sa 135 metara

U nedjelju su alpinisti i navijači hrvatske reprezentacije na splitski Dalmatia Tower izvijesili navijačku zastavu hrvatske reprezentacije kao izraz podrške hrvatskoj nogometnoj selekciji uoči nadolazećeg Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Riječ je o zastavi dugačkoj 105 metara, a Dalmatia Tower najviši je neboder u Hrvatskoj sa 135 metara. Zastavu su samo za ovu priliku modificirali navijači iz Bribira i Crikvenice, a nakon čega s njom putuju u Njemačku.

Josip Komar, vlasnik Westgate Grupe, koja u svom portfelju drži Dalmatia Tower i AC Hotel by Marriott Split izrazio je ponos zbog ove akcije kazavši da je puna simbolike.

“Na dan grada Splita odnosno na blagdan sv. Dujma svečano smo otvorili najvišu zgradu u Hrvatskoj uz nezaboravan program, a sada smo organizirali profesionalne alpiniste i navijače naše reprezentacije da veliku zastavu na kvadratiće postavimo na Dalmatia Toweru. Zbog same visine tornja ali i njegova ekskluziviteta vjerujemo da će ova fotografija obići Hrvatsku i Europu ali i stići do stožera hrvatske reprezentacije i dodatno ih motivirati u pobjedama”, izjavio je Josip Komar.

Damir Lukić, generalni menadžer AC Hotela by Marriott Split izjavio je:

“Ovo je najmanje što možemo napraviti za naše dečke koji su nas toliko puta ujedinili i pokazali da samo zajedništvom i emocijom možemo biti najbolji”.

Podsjetimo kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nazočio svečanom otvorenju Dalmatia Towera prilikom čega je projektu koji je zauvijek promijenio konture grada Splita izrazio podršku.

Inače, Europsko prvenstvo počinje u petak 14. lipnja, a već u subotu Hrvatska igra svoju prvu utakmicu protiv Španjolske nakon čega slijede grupni susreti s Italijom i Albanijom.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori