HRGOVIĆ – DUBOIS: Prijenos, raspored i najvažnije informacije o meču istine za El Animala

Vrijeme:2 min, 50 sec

 

Filip Hrgović i Daniel Dubois boksaju u Rijadu uz tekstualni prijenos na gol.hr-u.

Ove subote na velikom boksačkom spektaklu Queensberry vs Matchroom u saudijskom Rijadu nastupa i naš Filip Hrgović, koji se bori protiv Britanca Daniela Duboisa. Detaljan tekstualni prijenos pratite na gol.hr-u.

Bit će to njegova borba karijere, no u igri neće biti pojas IBF prvaka.

Meč je to kakav Hrgović čeka već godinama, posebno otkako je krajem 2019. godine savladao Erica Molinu. Tada se vjerovalo da je spreman za iskorak prema titulu. Otad je prošlo pet godina, Filip nije došao do titule. Zapravo, došao je i do uistinu premalo jačih mečeva, no sad je dočekao svoj trenutak.

Kad počinje prijenos Hrgović – Dubois?

Glavni program večeri počinje oko 18 sati po hrvatskom vremenu. Hrgovića i Duboisa trebali bismo u ringu očekivati najranije u 21:30, no vjerojatnije oko 22 sata.

Gdje gledati meč?

Streaming-platforma DAZN i dalje ostaje stroga što se tiče prodavanja prava pa je jedini način za legalno gledanje meča u Hrvatskoj kupnja njihova PPV prijenosa.

Što ovaj meč donosi Hrgoviću?

Filip Hrgović je prihvativši meč s Duboisom ušao u velik rizik. Vjerojatno je novac kojeg je dobio bio predobar da bi ga odbio, no poraz bi mu donio žestok udarac ambicijama da dođe do borbe za naslov i da dođe do mečeva s najboljima na svijetu.

Iako su postojale spekulacije da će ovo biti meč za slobodnu IBF titulu, ipak to neće biti slučaj. Kao što se i očekivalo, Hrgović će tek ako pobijedi Duboisa pregovarati za borbu za IBF-ov pojas, koji ostaje u vlasništvu Oleksandra Usika kao nositelja sva četiri najvažnija pojasa u boksu.

Spominje se i moguća borba pobjednika meča Hrgović – Dubois s Anthonyjem Joshuom u rujnu na Wembleyju. Postoji opcija kako bi to mogao biti meč za privremeni IBF-ov pojas ili pak onaj pravi ukoliko do tada IBF ipak oduzme titulu Usiku koji se s Furyjem u revanšu bori tek 21. prosinca.

Ono što je sigurno, Hrgoviću bi pobjeda protiv Duboisa otvorila vrata uistinu najvećih boksačkih mečeva u glavnim borbama protiv najboljih na svijetu.

Tko se sve bori na Queensberry vs Matchroom?

Glavni meč trebao je biti dugoočekivani okršaj dvaju najboljih poluteškaša svijeta, ali to se neće dogoditi jer se Artur Beterbiev ozlijedio.

Dmitri Bivol ipak je ostao na programu, a njegov protivnik bit će Malid Zinad. Ulog meča bit će WBA pojas prvaka.

Ostatak programa posložen je kao dvoboj boksača koje promovira Matchroom Promotions protiv onih koje promovira Queensberry Franka Warrena.

Sunaslovna borba teškaški je okršaj dvije posljednje žrtve Josepha Parkera. Deontay Wilder i Zhilei Zhang borit će se prije svega za relevantnost u svijetu profesionalnog boksa. Pobjedniku će svakako pripasti mjestu u novom velikom spektaklu, dok bi se poraženi mogao naći i na rubu mirovine.

Meč Hrgovića i Duboisa treći je po poretku važnosti, odnosno održat će se kao četvrti meč glavnog programa, od njih šest.

Prva tri meča priredbe donose borbu Raymonda Forda protiv Nicka Balla za WBA titulu perolake kategorije, Craiga Richardsa protiv Willija Hutchinsona u poluteškoj kategoriji te Austina Williamsa protiv Hamzaha Sheeraza, također u poluteškoj. Prvonavedeni boksači u sva tri meča predstavljaju Matchroom.

Raspored borbi:

  • Dmitri Bivol vs. Malik Zinad (glavna borba)

Queensberry vs Matchroom

  • Deontay Wilder vs. Zhilei Zhang
  • FILIP HRGOVIĆ vs. Daniel Dubois
  • Raymond Ford vs. Nick Ball
  • Craig Richards vs. Willy Hutchinson
  • Austin Williams vs. Hamzah Sheeraz

 

gol.hr / Hrvatsko nebo