Danas predstavljanje kandidacijske liste stranke Odlučnost i pravednost Karoline Vidović Krišto

Vrijeme:1 min, 1 sec

Jutros je na HTV1 predstavljenja lista stranke Odlučnost i pravednost, koju vodi Karolina Vidović Krišto, a repriza je večeras od 21 h do 21.20 h na HTV4. Emisija se može pogledati i na internetu na ovoj adresi: https://vijesti.hrt.hr/eu/predstavljanje-kandidacijske-liste-stranke-odlucnost-i-pravednost-11577654. Sva predstavljanja mogu se kad god to tko hoće pogledati OVDJE

U skladu s Programskim pravilima HRT-a, na HTV4 i HR1 te na internetskoj stranici www.hrt.hr/europski-izbori predstavljaju se kandidacijske liste za izbor članova u Europski parlament iz RH. Evo tabelarnog prikaza termina dosadašnjih i preostalih predstavljanja:

 

Svaka kandidacijska lista ima pravo na predstavljanje svojeg programa uputiti najviše tri kandidata s liste koji će u nastupu, koji može trajati do 20 minuta, odgovarati na pitanja voditelja.

Pitanja obuhvaćaju teme poput odnosa prema jačanju europskih institucija ili nacionalnih prava unutar Unije, migracija, vojske EU-a, pomoći Ukrajini i odnosa s Rusijom, prihvaćanja eura, zelene tranzicije, carina i trošarina, ulaska novih članica poput Bosne i Hercegovine te poljoprivredne politike. Također se razmatraju i trošenje sredstava iz fondova EU-a, demografski problemi EU-a te slobodno kretanje roba i radne snage unutar Europske unije.

 

vijesti.hrt.hr/Hrvatsko nebo