HELEZ: Zahvaljujući ugovorima s Indijom tvornica Binas, koju je SDA pokušala uništiti, zaposlit će 300 novih radnika

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

Ministar obrane BiH Zukan Helez izjavio je danas u Bugojnu da će tamošnja tvornica Binas zahvaljujući novim ugovorima potpisanim s Indijom do kraja godine zaposliti još najmanje 300 novih radnika.

Nakon posjete Binasu koju je Ministarstvo obrane organiziralo za vojne atašee u BiH, Helez je istakao da ta tvornica preuzima primat u namjenskoj industriji BiH koja, opet, preuzima primat na zapadnom Balkanu.

Naveo je da mu je posebno drago što se u tom poduzeću usvajaju nove tehnologije poput razvoja upaljača za male rakete za dronove.

– Namjenska industrija BiH je u većinskom državnom vlasništvu i tako će ostati zauvijek a drago mi je da su i Amerikanci ušli u vlasništvo ali će ostati manjinski vlasnici – poručio je Helez.

Medijske napise o tome kako 90 posto proizvodnje Binasa ide za potrebe Izraela nazvao je zlonamjernim glupostima.

Helez je podsjetio da je prije dvije godine Binas bio pred stečajem i da je dio tehnologije bio prebačen u PRETIS a dio u Bratunac, što je predstavljalo pokušaj SDA i nekih koji su sada u zatvoru da unište Binas.

Dodao je da se dolaskom Trojke na vlast situacija promijenila i danas je Binas uspješna priča, za što je najviše zaslužna nova uprava.

Direktor Binasa Abaz Mandžuka precizirao je da trenutno imaju potpisane ugovore u vrijednosti oko 100 milijuna KM od čega u ovoj godini planiraju realizirati oko 50 milijuna, ili duplo više od prošlogodišnjih 25 milijuna KM.

Rekao je da trenutno zapošljavaju 420 radnika i ukoliko sve bude teklo po planu do kraja godine bi trebala biti uvedena još jedna smjena te bi uz dodatna zapošljavanja mogli dobiti “još jedan Binas”.

Vojni ataše Rumunjske u BiH brigadir Robertino-Cristian Ciobanu zahvalio je Ministarstvu i Upravi Binasa na organizaciji posjete uime svih prisutnih vojnih atašea.

Dodao je da ta posjeta spada u aktivnosti koje su dio plana koji je potpisan između Asocijacije vojnih atašea i Ministarstva obrane BiH.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo