Izraelci napali Hamasov stožer unutar UNRWA kompleksa, ubijeno deset terorista

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Izraelske obrambene snage (IDF) i Izraela sigurnosna agencija (ISA) zajednički su objavili da je Hamasov ratni stožer smješten unutar škole UN-ove agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), koji su koristili zapovjednici Hamasa, bio meta njihovog preciznog napada.

U napadu je, kako navode IDF i ISA, eliminirano više od 10 terorista Hamasa.

-Na temelju obavještajnih podataka IDF-a i ISA-e, Izraelske zračne snage (IAF) izvršile su precizni napad na središnji Hamasov ratni zapovjedni stožer smješten unutar škole UNRWA-e na području Nuseirata. Ratni stožer koristili su teroristički operativci vojnog krila Hamasa. Napad je izveden korištenjem preciznih streljiva kako bi se smanjila šteta za nevine civile, navode IDF i ISA.

Izraelci navode da je Hamasov ratni stožer koristila teroristička organizacija za planiranje višestrukih napada na trupe IDF-a u središnjem dijelu Gaze proteklih tjedana.

“Teroristi Nukhba (elitnog korpusa boraca brigade Izz al-Din al-Qassam – naoružanog krila Hamasa, nap. a RTV HB) smješteni unutar ratnog stožera sudjelovali su u masakru 7. listopada i izveli zasjede i napade na IDF trupe u Pojasu Gaze. U napadu IAF-a eliminirano je oko 15 operativaca terorističkih organizacija u Pojasu Gaze, od kojih je više od 10 bilo iz Hamasa”, istaknuli su IDF i ISA.

U objavi IDF-a i ISA-e navodi se i da teroristička organizacija Hamas sustavno iskorištava civilno stanovništvo i institucije kao živi štit za svoje terorističke aktivnosti protiv Države Izrael.

 

rtv-hb.com/Hrvatsko nebo