Milanović objavio kada daje Plenkoviću mandat, primit će ga na Pantovčaku

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Šef HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da u HDZ-u imaju potrebnih 76 potpisa za njihovu treću Vladu. Predsjednik Zoran Milanović mandat za sastavljanje Vlade dat će mu u petak, 10. svibnja.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanovićprimit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovićau okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak, 10. svibnja 2024. godine u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike, objavili su s Pantovčaka.

To su potvrdili i iz Vlade. “Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sutra u 10 sati predat će predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću potpise zastupnika u Hrvatskom saboru koji čine novu parlamentarnu većinu”, poručili su.

Ranije je Milanović otkrio da je sazvao prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora za četvrtak, 16. svibnja. “Na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora. Prema Odluci predsjednika Republike, prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine, u 11:00 u zgradi Hrvatskoga sabora u Zagrebu. Odluka o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas, u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja”, priopćili su s Pantovčaka.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a i nositelj liste na izborima za Europski parlament Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da u HDZ-u imaju potrebnih 76 potpisa za njihovu treću Vladu. “Danas je dan u kojem imamo 76 potpisa za našu treću vladu”, rekao je Plenković tijekom predstavljanja kandidata i izbornog programa HDZ-a za predstojeće izbore za Europski parlament.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

One thought on “Milanović objavio kada daje Plenkoviću mandat, primit će ga na Pantovčaku

Odgovori