PLENKOVIĆ ODRŽAO POBJEDNIČKI GOVOR: Ujutro krećemo u formiranje nove većine i nove Vlade

Vrijeme:1 min, 10 sec

HDZ je uvjerljivi pobjednik parlamentarnih izbora u Hrvatskoj s osvojenih 60 mandata, slijedi ga SDP s 42 mandata, dok je Domovinski pokret osvojio 14, Most 11, a Možemo 10 mandata.

Pobjednički govor održao je predsjednik stranke Andrej Plenković, oko 1 sat iza ponoći.

“Zahvaljujem svim biračima i sugrađanima koji su, zahvaljujući Milanoviću, održani u ovaj bizaran dan. Ono što je bitno je da je HDZ treći put zaredom pobijedio na parlamentarnim izborima. Još važnije da od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću Vladu. Želim čestitati svim drugim političkim strankama, koje su poražene od HDZ-a, na povjerenju i mandatima koji su im povjerili hrvatski građani, a mi ćemo nastaviti našu politiku koja je proteklih osam godina zaštitila građane od kriza, očuvala gospodarstvo, imajući na umu da su izbori održani u zahtjevnim okolnostima. Drugo je da smo kampanju vodili u kontekstu kršenja Ustava”, kazao je Plenković.

Istaknuo je da ga zabrinjava da i nakon što su ih treći put porazili, oni i dalje govore o nekoj vladi kvazi nacionalnog spasa. “Mi ćemo voditi računa o interesima Hrvatske, a hrvatsko gospodarstvo ima jedan ključni interes – jamčenje stabilnosti, formiranje nove većine što prije i nove vlade”, dodao je Plenković. “Zahvaljujući svima koji su pridonijeli ovoj velebnoj pobjedi želim zahvaliti, predlažem da se sada malo i zabavimo jer vrijeme je pobjede i slavlja”, završio je Plenković.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo