Rudi Tomić: Državnici koji su bili izdajice hrvatskog naroda

Vrijeme:5 min, 24 sec

 

Bilo je dosta Hrvata koji su bili izdajnici hrvatskog naroda, bilo bi teško sve ih nabrojiti, pa ćemo se osvrnuti samo na one koji su bili najizrazitiji i koji su najviše nanijeli štete hrvatskog naroda: Vlatko Maček, Josip Broz Tito i Stjepan Mesić.

Vladko Maček je bio u poziciji sam birati s kim će i kako graditi hrvatsku državu. Odbio je njemačku ponudu  prije nego  što  se dr. Ante Pavelić vratio iz progonstva. Izabrao je pasivnu borbu  za stvaranje i učvršćivanje hrvatske državnosti u NDH. Mačekovo ponašanje i opredjeljenje najslikovitije je prikazao Tomislav Janjić u Političkom zatvoreniku. br. 175 u prikazu Crna knjiga komunizma u Hrvatskoj. Predbacivati ustaškom pokretu, da je od sudjelovanja u  političkom životu odbio Mačeka i njegove pobočnike, znači prešućivati činjenice i  ignorirati notornu istinu, da je Maček bio u položaju sam birati s kim će i kako će graditi hrvatsku državu. On je to odbio, prije Pavelića i neovisno o Paveliću.

I kad je vidio da su stvari krenule u krivom smjeru, on je u  ljeto 1943. i u ljeto  1944. odbio pomoći. Htio je surađivati s Petrom I. (!) Karađorđevićem i Dražom MIhailovićem, ali nije htio surađivati s Antom Pavelićem, koji je u veljači 1942. u Hrvatskom državno saboru, pred diplomatskim zborom i pod budnim očima fašistički i nacionalsocijalističkih cerbera pozvao Krnjevića i družinu da, kad već ne žele stati uz bok ustašama, u inozemstvu formiraju hrvatsku izbjegličku vladu. Ne jugoslavensku, nego hrvatsku! i tada bi im svatko mogao skinuti kapu do poda. Jer nije sramota biti u emigraciji, i nije sramota osuđivati – pa i bezuvjetno -vladu i režim. Sramota je  i izdaja sudjelovati u neprijateljskoj, jugoslavenskoj vladi; sramota je biti protiv svoje države (n.D. str. 40.). On je mogao stati na čelo hrvatske države da je htio, a nije htio, jer je ustaškom vodstvu bio prihvatljiv svatko tko je bio za hrvatsku državu.

Međutim, Maček nikada nije bio za samostalnu hrvatsku državu. Stao je na pozicijama jugoslavenstva sve do smrti. Koliko je bio privrženik kralju i njegovoj  Jugoslaviji, vidljivo je iz njegovih  postupaka za vrijeme Banovine Hrvatske, a i kasnije u egzilu. Neka ne počiva u miru! (1) 

Josip Broz Tito je bio jugoslavenski orijantiran i komunistički indoktriniran. Njega, dapače, ne bi trebalo ni spominjati da  ima hrvatsko korijenje, mada je rođen u Kumrovcu. Tito je cijelim svojim bićem bio komunista i Jugoslaven, a sve ostalo što su mu drugi pripisivali on se nije ničim pohvalio niti hrvatstvom niti kršćanstvom.

Tito je najveći zločinac hrvatskog naroda. Na Bleiburgu, gdje su Englezi predali hrvatsku vojsku i civile njegovim partizanima, počeli su s ubijanjem čim su preuzeli kolonu zarobljenika od engleske vojske. Ubijali su  kroz Sloveniju, Hrvatsku i Makedoniju sve do granice sa Albanijom koga su htjeli, a posebno one koji bi sjeali kraj puta da se malo odmore, oni su  ubijeni i ostavljeni na mjestu ubojstva.

 Tito se prvi put oženio petnaestogodišnju Ruskinjom, i s njom imao troje djece, koje je svako umrlo prije 2 godine života – s njom se rastao. Oženio se kasnije sa jednom Njemicom i kad je otišao iz Moskve tamo ju je ostavio. Ona je ubijena 1937. godine pod sumnjom da je njemačka špijunka. Upoznao je svoju treću suprugu, Slovenku židovskog porijekla. S njom je dobio  sina Mišu. Tito je upoznao svoju četvrtu i posljednju suprugu, Jovanku Budisavljević . S njom  je ostao do u braku do kraja života.  Još je imao 52 žene s kojima je također imao djecu.  Neka ne počiva u miru!

Stjepan Mesić je izdajnik hrvatskog naroda; zadnji predsjednik Jugoslavije i – bude biran  za predsjednika RH u dva uzastopna mandata!  Hrvatski je narod znao da je Mesić  bio ‘skriveni svjedok’  u Hagu, gdje je optužio hrvatski narod, domoljubne političke stranke i njihove čelnike. Dakle, i nakon svega toga, narod ga bira za predsjednika  RH, i to u dva navrata! ”Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni”. Mark Twain  

Današnji hrvatski čelnici

Zoran Milanović, bio je premijer Hrvatske od 2011. do 2015., te od 2007. do 2016. vodio Socijal Demokratsku partiju Hrvatske. Na izborima 2020. je izabran za  predsjednika Republike. Na tu dužnost je stupio 19. 2. 2020.

Bavi se politikom od 1999. kad je postao član SDP-a. Bio je pomoćnik ministra vanjskih poslova Tonina Picule, zadužen za međunarodne organizacije i pregovore s NATO-m. Nakon bolesti Ivice Račana je ušao u utrku za vodstvo stranke, da bi na stranačkoj konvenciji. u drugom krugu pobijedio Željku Antunović i bio izabran za za novog predsjednika. Nakon izbora 2007. bio je prisiljen priznati poraz kad je saborsku većinu i novi mandat osigurao HDZ na čelu sa Ivom Sanaderom.

Godije 2010. je sklopio sporazum SDP-a sa Hrvatskom narodnom strankom, IDS i HSU poznat kao Kukuriku koalicija. Taj blok je na izborima 2011. godine osvojio apsolutnu većinu  u Saboru, te je time  Milanović osigurao mjesto budućeg premijera. Na dužnost je stupio 23. XII. 2011. Nakon izbora  2015. njegova koalicija je ostala  bez apsolutne većine i ostao u oporbi. Na predsjedničkim izborima  2019. u drugom krugu je porazio Kolindu Grabar Kitarović. Milanović je čvrsto  uvjerenju da su  hrvatski nacionalisti – ustaše, a  njih smatra – fašistima!? 

Andrej Plenković, obavljao je  mnoge dužnosti kao zastupnik u Europskom parlamentu. Predsjednik je Vlade Republike Hrvatske od 2020., predsjednik je HDZ-a. Visoko  obrazovan intelaktualac i govori četiri stana jezika: engleski, francuski, talijanski i njemački. Plenković je briselski Europejac -100%!

Ima simpatije za Srbiju i pokušava naći način da Srbi prođe ‘ispod radara’ u Europsku zajednicu; bez ispostave računa za plaćanje ratne odštete RH;  povratak dugova i svega onoga što su odnijeli (ukrali) iz Hrvatske.  Plenkoviću: tu i voda zapinje!

Zaključna misao

Hrvatska narod živi u srbiniziranoj demokraciji, jer sve ključne hrvatski mediji su u Beogradu. Srpska (ne)kultura i ”narodnjačke”  pjesme zauzele su cijeli hrvatski zračni prostor. Nema ni jednog kafića, radio programa i TV gdje se ne čuje ili ne vidi  Svetlana Aleksić, Aleksandra Prijović i drugi srpski popularni p*evač! To je pogreška!  Zlo je pogreška, gore je zlo obrana pogreške.

Prema posljednjem popisu  stanovništva  iz 2021. godine na području  Hrvatske  živi 186.623  Srba, što čini 4.4% od ukupnog broja stanovništva u državi. Dakle, nema ih ni dovoljan broj da budu priznati kao čimbenici u Vladi i Saboru RH. Vlada u Hrvatskoj uvela srpske zastupnike u Vladi u Sabor!?  O tome se ne govori niti piše!? Tko u Hrvatskoj daje loše (antihrvatske) savjete za medijske programe? Treba ih indentificirati. 

U Rimu su etruščanski  haruspici bili smrću kažnjeni jer su Rimljanima dali loše savjete.

————                                                                                   

1) Radišići (Petar Šarić)

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)