Dr. Josip Stjepandić: “Mora li vladati koalicija „Oj, Kozaro, naša gusta šumo“ ili koalicija “Druže Tito, mi ti se kunemo”?

Vrijeme:2 min, 23 sec

 

Mora li vladati koalicija „Oj, Kozaro, naša gusta šumo“ ili koalicija “Druže Tito, mi ti se kunemo”? Izbori su prilika da se nešto promijeni.

Na žalost, hrvatski birači od godine 2000. uglavnom su birali PROMJENU NAGORE ili na izborima uopće nisu sudjelovali. Šuška se, a vidio sam i poneki dokaz, da je znatan dio glasova (tj. glasačkih listića) preuzet od onih fantomskih (nepostojećih) birača, tako da ostaje sumnja u regularnost i pravednost sveukupnog procesa.

U Zakonu za izbor zastupnika u Sabor Republike Hrvatske puno je nepravde, pa i diskriminacije, koje su upisane i u Ustav Republike Hrvatske (čl. 45, st. 2 i 3), npr. glasovanje Hrvata izvan RH. Po tom pitanju prije 4 godine skupina od 29 predlagatelja podnijela je Zahtjev za ocjenu ustavnosti izbornih pravila. Nakon više požurnica i tužbe pred Europskim sudom za ljudska prava Ustavni sud RH je Zahtjev (U-I-2232/2020) nakon 3,5 godina odbio tj. proglasio se nenadležnim, te svoj stav obrazložio na 3 stranice!

U ovome trenutku Europski sud za ljudska prava odlučuje o dvije daljnje tužbe po ovome pitanju, a sljedeće tužbe su u pripremi (ako bude potrebno).
U posljednjih desetak godina zbog ove nepravde obraćao sam se desetcima političara, naravno samo onima koji se predstavljaju hrvatskim i domoljubnim. Većina njih nije se niti udostojila odgovoriti na moj dopis, potkrijepljen vještačenjem trojice vodećih ustavnopravnih stručnjaka na 80 stranica, dok su drugi samo slijegali ramenima, tvrdeći da se tu ništa ne može učiniti.

Mora li vladati koalicija „Oj, Kozaro, naša gusta šumo“ ili koalicija “Druže Tito, mi ti se kunemo”!

Poduprijeli su nas Karolina Vidović Krišto, koja je potpisala naš zahtjev, te general Željko Glasnović. Za 2 dana su opet izbori.

Medijski prostor prepun je slatkih obećanja, ponajviše od strane zastupnika sotonjarskih ideologija, koji dosad nisu propuštali nijednu priliku da nanesu štetu Republici Hrvatskoj i hrvatskome narodu.

Koalicija „Oj, Kozaro, naša gusta šumo“ (HDZ-Možemo-SDSS) već je dogovorena, te već 3 godine ureduje u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Rezultati su opće poznati.

Takvu protuhrvatsku koaliciju, kao i onu “Druže Tito, mi ti se kunemo” (SDP i ostali partizani) u Saboru mogu spriječiti jedino birači.  Birači s prebivalištem izvan Hrvatske nalaze se u posebno nepovoljnom položaju, jer izbori padaju na radni dan. S druge strane, u 11. izbornoj jedinici ovaj puta kandidira posebno kvalitetan kandidat, kakav se ne javlja u svakome izbornom ciklusu.

Marko Franović, rodom Bokelj, a preko 50 godina stanovnik Sydneya u Australiji, poznat je po svojoj plemenitoj duši, te širokoj ruci, koje su dosad iznijele mnoge velikodušne akcije. Nije Marko jedini kvalitetan kandidat, ali lako se dade ustvrditi: Tko u 11. izbornoj jedinici bira listu br. 3 te kandidata Marka Franovića, ne može pogriješiti. Naravno, isto vrijedi i za Karolinu Vidović Krišto te generala Glasnovića.

“Jer naš narod treba sada, kao nikada prije, čestitih ljudi punih znanja i poštenja!”
(bl. Alojzije Stepinac)
Hrvatsko nebo