Hrvatski domoljubni zbor „Franjo Tuđman“ odbacio obje glavne koalicije, dao potporu Domovinskom pokretu

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

Hrvatski domoljubni zbor „Franjo Tuđman“ objavio je danas proglas u kojem je odbacio obje glavne koalicijske liste i ujedno dao potporu Domovinskom pokretu. Proglas su potpisali uz ostale sin i blizak politički suradnik u stvaranju HDZ-a prvoga hrvatskog Predsjednika Stjepan Tuđman, odvjetnik Željko Olujić, književnik i akademik Ivan Aralica, matematičar, publicist i akademik Josip Pečarić, kipar i akademik Kuzma Kovačić te slikar Antun Mateš. Prenosimo Proglas u cijelosti:

“Čestiti hrvatski narode, Hrvatski domoljubni zbor „Franjo Tuđman“, inicijativa je čiji je zadatak i cilj očuvanje i baštinjenje političkih, znanstvenih i državničkih vrijednosti utemeljitelja moderne hrvatske države, prvoga hrvatskog predsjednika. Tada je to vrijeme stvaranja Republike Hrvatske, vrijeme borbe za neovisnost i međunarodno priznanje, vrijeme oslobađanja od velikosrpskog agresora bilo izazovno i bremenito. Time je i izvojevana pobjeda u Domovinskom ratu i ostvarenje stoljetne težnje o slobodi bilo veličanstvenije.

Plenkovićeva i Milanović-Grbinova koalicija vrlo su slične

Danas je naša zadaća podsjetiti sve naše građane upravo na ono što je dovelo do stvaranja i obrane Republike Hrvatske, na hrabrost, domoljublje i snagu zajedništva.

Upravo uoči parlamentarnih izbora glavni mediji u Hrvatskoj nastoje nas uvjeriti da će vlast osvojiti ili Plenkovićeva ili Milanović-Grbinova koalicija. Te dvije političke opcije – tobože konfrontirane – zapravo su vrlo slične: obje su antisuverenističke i anacionalne. Dakle, tu njihovu nesretnu dvojbu ne treba rješavati tako da odlučujemo što je za hrvatsku manje zlo, već podrškom jedinoj pravoj domoljubnoj stranci, a to je Domovinski pokret. Domovinski pokret politička je stranka koja njeguje i zagovara baštinu Franje Tuđmana, poštuje dignitet Domovinskog rata i njegovih žrtava, podržava tradicionalne vrijednosti, skrbi o obitelji i dostojanstvenom životu, potiče važnost suvereniteta Republike Hrvatske.

Prema svim istraživanjima javnog mnijenja, na nadolazećim je izborima Domovinski pokret treća politička snaga u Hrvatskoj koja okuplja čestite i razborite ljude čiji je primarni cilj dobrobit hrvatskog naroda i hrvatske države, a što se vidi iz samog njihovog programa.

Zato u srijedu, 17. travnja, izađimo masovno na izbore i dajmo povjerenje listama DP-a u svim izbornim jedinicama kako bi što više njihovih kandidata ušlo u Sabor, jer to je jedino jamstvo da bi se u Lijepoj našoj konačno opet provodila istinska hrvatska politika!

Bog i Hrvati!“

 

dnevno.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)