NETANYAHU: Određen datum za izraelsku invaziju na Rafah

Vrijeme:53 sec

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je danas da je određen datum za izraelsku invaziju na Rafah, posljednje utočište u Gazi za raseljene Palestince, dok se u Kairu održava novi krug pregovora o prekidu vatre.

– Danas sam dobio detaljni izvještaj o razgovorima u Kairu, neprestano radimo na postizanju naših ciljeva, a prije svega na oslobađanju svih naših talaca i postizanju potpune pobjede nad Hamasom – rekao je Netanyahu.

– Ova pobjeda zahtijeva ulazak u Rafah i eliminaciju tamošnjih terorističkih bataljuna. To će se dogoditi, datum je određen – rekao je.

Netanyahuova izjava uslijedila je nedugo nakon što su desničarske ekstremističke frakcije u koalicijskoj vladi izvršile pritisak da se rat u Gazi nastavi.

– Ako premijer odluči okončati rat bez šireg napada na Rafah kako bi odlučno porazio Hamas, neće imati mandat ostati premijer – napisao je ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir na platformi X .

Unatoč žestokom međunarodnom protivljenju, Izrael je tjednima govorio da planira kopnenu invaziju na grad Rafah na jugu Gaze, gdje se više od milijun Palestinaca sklonilo od borbi u drugim dijelovima enklave.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)