Izetbegović odgovorio na ponudu vođe SNSD-a: Dodik nudi destrukciju!

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Predsjednik SDA-e Bakir Izetbegović, gostujući u programu BHRT-a, odbacio je eventualni poziv na koaliranje sa SNSD-om ako bi to “značilo destrukciju i sudar s međunarodnom zajednicom, udar na ustavnopravni poredak, kočenje i blokade”. No ako bi poziv vođe SNSD-a Milorad Dodika značio ubrzanje na euroatlantskom putu, SDA bi ga prihvatila, poručio je Izetbegović.

“Ali, ne bih rekao da to Dodik nudi, on nudi destrukciju”, dodao je prvi čovjek SDA u razgovoru za BHRT.

Podsjetimo, Dodik je postavio ultimatum “Trojki” da ukoliko američkog, britanskog i njemačkog veleposlanik te Christiana Schmidta ne proglase neprijateljima BiH te Parlament BiH u roku od 7 dana ne poništi Schmidtovu odluku o izmjenama Izbornog zakona da će ponuditi koaliciju SDA.

Upitan završava li nametanjem izmjena Izbornog zakona europski put BiH, Izetbegović je odgovorio:

-Ne bih rekao da se završava nego se ubrzava. Nažalost, ovo je morao uraditi visoki predstavnik, ali bolje i tako nego nikako. Sklanjamo se 15 godina od te stvari, da dođemo do fer i poštenih izbora. Nažalost, ovo je pilot projekat koji neće zahvatiti cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali to je jedan važan korak naprijed koji će jako suziti prostor krađama, a oni koji su 15 godina bili protiv toga sada su konačno izašli pod reflektore.

 

HMS/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)