JANDROKOVIĆ: Milanović je poslao poruku da je iznad zakona, to je ozbiljan problem

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je kako najava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da neće poštovati upozorenja Ustavnog suda i DIP-a o zabrani sudjelovanja u predizbornoj kampanji, više nije pitanje samo izbornog procesa nego puno ozbiljniji problem.

“Današnjim izjavama predsjednik Republike poslao je poruku da je on iznad zakona. To je sad ozbiljan problem”, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković u srijedu uoči Predsjedništva HDZ-a, javila je Hina.

Milanović je ranije danas izjavio kako neće poštovati upozorenja Ustavnog suda i Državnog izbornog povjerenstva da ne smije sudjelovati u predizbornoj kampanji ako ne da ostavku na mjesto predsjednika RH, već da će raditi kako mu savjest nalaže jer, kako je rekao, upozorenja prezire.

“Postoji li osoba u Hrvatskoj koja je iznad zakona bez obzira na funkciju koju ima?”, upitao je Jandroković i dodao kako ovo sada više nije pitanje izbornog procesa.

“Čini mi se da sam čuo da je osporio i nadležnost Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa nad pozicijom predsjednika Republike. To bi značilo da predsjednik smatra da je iznad zakona, a ne znam što onda poslije toga ide”, rekao je Jandroković.

Takve su izjave, ocijenio je predsjednik Hrvatskog sabora, poruka drugim ljudima da ne poštuju zakone i odluke sudova.

“Ja to ne razumijem. To je sad eskaliralo do te mjere da to više nije pitanje samo legaliteta i legitimiteta izbornog procesa, ovo je puno ozbiljnije”, kazao je Jandroković.

Na pitanje što onda dalje, Jandroković je kratko rekao: “Vidjet ćemo”.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)