Na skup u “Lisinski” stiže 2000 HDZ-ovaca, prihvatit će izborni program

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Ne smiruje se bura na političkoj sceni nakon što je predsjednik Zoran Milanović objavio da će se kandidirati na parlamentarnim izborima. Danas se održava 20. opći izvještajni sabor HDZ-a. Pred 2 000 stranačkih izaslanika naći će se teme i smjernice izbornoga programa a bit će predstavljen i izborni slogan stranke.

Ovo je politička situacija bez presedana. Sada se karte ponovno miješaju ispočetka. Vidjet ćemo kako će izgledati cijela izborna utakmica.

Međutim, bez obzira na najavu Zorana Milanovića, u HDZ-u su optimistični i, kako kažu, najavljuju pobjedu diljem Hrvatske u gotovo svim izbornim jedinicama. Kažu da će svoju kampanju bazirati na pozitivnim vrijednostima i rezultatima i ostvarenjima aktualne vlade koja je na samom završetku svojega mandata.

HDZ će danas predstaviti konture, odnosno smjernice tema izbornoga programa. Možemo očekivati i da će biti objavljen izborni slogan, a kao što znamo i dalje se radi na kompletiranju izbornih listi. One bi  trebale dobiti svoj konačni obris idući tjedan.

Što se tiče najave Zorana Milanovića, u HDZ-u stoji i dalje tvrdnja da je to nezabilježen, kako kažu, udar na Ustav koji je protivan svim demokratskim vrijednostima.

Što se tiče ustavnih stručnjaka, velika većina njih kaže da kandidatura Zorana Milanovića ne može imati temelja sve dok je on i dalje na poziciji predsjednika Republike. A zadnju riječ u ovom slučaju imat će Ustavni sud.

 

vijesti.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)