SLUŽBENO: Jedan od najvećih trenera svijeta preuzima Hrvatsku! Pred njim je veliki zadatak

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Nema više tajni, sve se zna. Dagur Sigurdsson, 50-godišnji Islanđanin novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije! Vijest je to koju su nam potvrdili visoki izvori iz Hrvatskog rukometnog saveza koji će u četvrtak organizirati i službeno predstavljanje novog izbornika.

Službeno predstavljanje je dakle, zakazano za četvrtak u 11 sati kada će se Sigurdsson u Zagrebu obratiti hrvatskim medijima. Doduše, u pozivu upućenom medijima iz HRS-a nisu precizirali da će predstaviti baš Sigurdssona, već samo “novog hrvatskog izbornika” uz kojeg će pred novinarima biti i predsjednik Saveza, Tomislav Grahovac te njegov glavni tajnik Damir Poljak, no svakako se u ulozi izbornika tamo pojavljuje upravo Sigurdsson.

Podsjetimo, čeka ga težak zadatak, jer treba Hrvatsku odvesti na Olimpijske igre u Pariz. Sredinom ožujka u njemačkom Hannoveru održava se kvalifikacijski turnir na kojem će Hrvatska uz Njemačku, Austriju i Alžir pokušati doći do jednog od prva dva mjesta, koja vode na OI.

Sigurdsson je 2016. bio najbolji trener svijeta, a vodio je Njemačku i Austriju, kad je reprezentativni rukomet u pitanju. Posljednjih godina sjedio je na klupi Japana, kojeg je već odveo na OI titulom azijskog viceprvaka. Nakon Eura, s klupe hrvatskih rukometaša smijenjen je Goran Perkovac, a Sigurdsson je bio prva opcija za novog izbornika. Prvi je to stranac koji će voditi hrvatske rukometaše.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)