Dinamo remizirao s Betisom i prošao dalje/Modri nadigrali Španjolce i zaslužno slave

Vrijeme:3 min, 3 sec

 

Dinamo i Betis odigrali su 1:1 u uzvratnoj utakmici doigravanja za osminu finala Konferencijske lige. Modri su prošli dalje s ukupnih 2:1…

Nogometaši Dinama plasirali su se u osminu finala Konferencijske lige, nakon pobjede 1-0 u Sevilli u uzvratu su na svom stadionu odigrali 1-1 (0-1) protiv Betisa.

Gosti iz Seville su poveli pogotkom Cedrica Bakambua u 39. minuti, dok je Dinamo izjednačio u 56. minuti, a strijelac koji je gurnuo Dinamo prema 16 najboljih u ovom natjecanju bio je Japanac Takuro Kaneko.

Izravan plasman u osminu finala Konferencijske lige, nakon osvajanja prvih mjesta po skupinama, izborili su Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce. U krugu od tih osam momčadi je idući suparnik Dinama, a ždrijeb će se održati u petak u Nyonu.

Betis poveo iz prvog udarca u okvir Dinamovih vrata

Na samom početku susreta Betis je stisnuo te je nekoliko puta opasno krenuo prema golmanu Dinama Nevistiću. No, bile su te gostujuće šanse nedorečene do kraja, a Dinamo se relativno brzo oslobodio tog startnog pritiska Betisa.

Kaneko protiv Betisa

Kaneko protiv Betisa

Dosta žestoko i odlučno je igrao Dinamo koji je potom počeo prijetiti suparniku. U 18. minuti dobro je pucao Petković, iz slobodnog udarca s 25 metara, ali je gostujući vratar loptu odbio u korner. Još je opasnije Petković zaprijetio tri minute kasnije. Bila je to brza akcija Dinama koja je završila udarcem hrvatskog reprezentativnog napadača, ali je lopta umjesto u mreži odsjela na vratnici.

Nizao je u tim trenucima Dinamo napade pa je potom pokušao i Ristovski, ali je njegov siloviti udarac iskosa završio preko vrata. Dvoboj se potom smirio do 39. minute kada je Betis poništio prednost Dinama iz prve utakmice.

Kaneko pogodio za 1:1

Loše je reagirao Perković koji nije ispucao loptu, a nakon ubačaja Aitora Ruibala pred Nevistića odlično je reagirao Bakambu te je pogodio za vodstvo Betisa 1-0. Do kraja poluvremena Dinamo je imao još dvije dobre situacije pred suparničkim vratima koje nisu donijele promjenu rezultata.

Domaća mreža mogla se po drugi put na susretu zatresti u prvim sekundama drugog poluvremena, ali loše je loptu zahvatio Fekir u odličnoj situaciji. U idućih nekoliko minuta svaka je momčad imala po jednu šansu. Za goste je pokušao Willian Jose, a za Dinamo Baturina čiji je udarac s vrha šesnaesterac prohujao kraj vrata.

Takuro Kaneko

Takuro Kaneko 

Dinamo je uspio izjednačiti u 59. minuti kada je Hoxha probio lijevu stranu. Ubacio je nisku loptu u gostujući šesnaesterac, a s druge vratnice se prikrao Kaneko i iz blizine pogodio za 1-1 i povratak prednosti na stranu Dinama.

Modri zasluženo idu dalje

Smirio je tada Dinamo ritam igre, Betis je bio bezopasan, a velika šansa za hrvatskog prvaka pojavila se u 78. minuti. Hoxhu je u svom šesnaestercu srušio Bellerin, a sudac Schnyder je pokazao na jedanaesterac. Ipak, nakon dodatnog pregledavanja snimke švicarski sudac je odlučio kako udarca s bijele točke za Dinamo ipak neće biti.

Sve do kraja Dinamo je mirno čuvao ukupno jedan gol prednosti. Betis nije stvorio ni pravi pritisak prema Nevistiću ni nikakvu šansu za pogodak koja bi mu donijela produžetke.

DINAMO – BETIS 1-1 (0-1)

Strijelci: 0-1 Bakambu (39.), 1-1 Kaneko (59.)

Stadion Maksimir. Gledatelja: 18.100. Sudac: Urs Schnyder (Švicarska).

DINAMO: Nevistić – Ristovski, Theophile-Catherine, Bernauer, Petković – Mišić, Sučić (od 94. Halilović) – Kaneko (od 75. Špikić), Baturina, Hoxha (od 86. Kulenović) – Petković.

BETIS: Rui Silva – Ruibal (od 70. Rodri), Roca, Riad, Miranda (od 79. Plegueuzuelo) – Cardoso, William Carvalho – Diao (od 60. Bellerin), Fekir, Ezzalzouli – Bakambu (od 46. Willian Jose).

Žuti kartoni: Petković, trener Jakirović (Dinamo), Ruibal, William Carvalho (Betis)

 

gol.hr / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)