Nikki Haley napala Trumpa/On podržava Putina koji ubija svoje političke protivnike

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Nikky Haley, kandidatkinja za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore, kritizirala je danas svog protukandidata Donalda Trumpa zbog prijateljskih veza s Vladimirom Putinom, nakon što je najžešći protivnik ruskog predsjednika Aleksej Navalni umro u kažnjeničkoj koloniji.

“Donald Trump nastavlja biti na strani Vladimira Putina – čovjeka koji ubija svoje političke protivnike, drži američke novinare kao taoce i koji nikada nije skrivao želju da uništi Ameriku”, rekla je Haley u izjavi koju je objavila njezina kampanja.

Trump je godinama povremeno hvalio Putina, a 2022. ga je nazvao “genijem” zbog njegove odluke da napadne susjednu Ukrajinu, čime je zapalio rat koji još uvijek bjesni.

O smrti Navalnog izvijestila je ruska zatvorska uprava. Taj 47-godišnji odvjetnik postao je poznat prije više od deset godina, javno osuđujući i dokumentirajući, kako ju je nazvao, raširenu korupciju i golemo bogatstvo među “prevarantima i lopovima” koji su činili elitu Putinove Rusije.

Mnogi zapadni čelnici optužili su Kremlj za Navalnijevu smrt. Nisu iznijeli dokaze, ali Putinovi neprijatelji imaju povijest umiranja pod nejasnim okolnostima.

Komentari Nikki Haley dolaze u trenutku kada pojačano kritizira Trumpa, pokušavajući potkopati uvjerljivo vodstvo bivšeg predsjednika prema svim predizbornim anketama.

U zasebnoj objavi na X-u Haley je okrivila Putina za smrt Navalnog i još jednom napala Trumpa.

“Putin je ovo učinio. Isti Putin kojeg Donald Trump hvali i brani”, napisala je.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)