KONFERENCIJSKA LIGA/Dinamo šokirao španjolski Betis

Vrijeme:2 min, 2 sec

 

Nogometaši Dinama pobijedili su u Sevilli domaći Betis 1:0 u prvom susretu doigravanja za plasman u osminu finala Konferencijske lige. Pogodak odluke zabio je Bruno Petković iz kaznenog udarca u 76. minuti.

Uzvratni susret je 22. veljače na stadionu Maksimir.

Bilo je to deseto gostovanje Dinama u Španjolskoj u nekoj službenoj europskoj utakmici i prva pobjeda nakon devet uzastopnih poraza.

Očekivano nešto jači pritisak na suparnička vrata nogometaši Betisa su tijekom prvog poluvremena uspjeli napraviti tek u uvodnim minutama. Tako je najbolji igrač Betisa Fekir pokušao u petoj minuti, dok je neprecizan pri udarcu bio i Pezzella dvije minute poslije.

Sve ostale napade Betisa u uvodnih 45 minuta Dinamo je relativno lako zaustavljao, ali u svemu su hrvatskom prvaku pomagali i igrači Betisa koji su stihijski napadali, sporo su kombinirali i nisu stvarali velike poteškoće Dinamu. S vremenom je i hrvatski prvak dobivao više prostora za krenuti prema naprijed, kao i hrabrosti jer se uvidjelo da Betis i nije toliko nadmoćan na travnjaku.

U 27. minuti je s više od 25 metara iz slobodnog udarca pokušao Marko Bulat, dok je ubrzo nakon toga Dinamo kreirao dvije situacije koje su mogle, ali na kraju nisu, zaprijetiti suparniku.

U dosta sporom ritmu nastavljena je utakmica u drugom poluvremenu, a prva prijetnja dogodila se u 58. minuti. Nakon kornera Betisa stvorila se gužva u gostujućem šesnaestercu, ali je lopta prošla pored vratnice. Deset minuta poslije najbolju šansu je imao Dinamo, a dalekometni udarac je oprobao Bulat. Žestoko je raspalio igrač Dinama, a lopta je prošla koji centimetar kraj domaće vratnice.

Taj dobar pokušaj kao da je nagovijestio ono što se dogodilo nekoliko minuta kasnije. Igrač Betisa Riad je u svom šesnaestercu igrao rukom, a sigurno je jedanaesterac realizirao Bruno Petković za 1-0 Dinama u 75. minuti.

Nakon primljenog pogotka Betis je prvi put na susretu žešće krenuo po gol. Imao je domaćin u nekoliko minuta više prilika nego ranije kroz cijelu utakmicu. Najbolja je bila ona Riada u 83. minuti kada je pucao glavom, ali je dobro reagirao golman Dinama Nevistić.

Još je bliže Betis izjednačenju bio u 88. minuti. Iz slobodnog udarca, s vrha šesnaesterca malo iskosa, Willian Jose je pogodio vratnicu. Dinamo je i to preživio, sačuvao vodstvo i u Zagreb donosi gol prednosti protiv šestoplasirane momčadi španjolske La Lige.

Uzvratna utakmica se igra za sedam dana na maksimirskom stadionu, a ukupni pobjednik izborit će plasman u osminu finala ovog natjecanja.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)