NOVI ŠEŠELJ U BANJA LUCI/Nestorović s Dodikom razgovarao “srpskom svetu”, da “svi Srbi žive u jednoj državi”, usporedio se s Isusom

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

U Banja Luci je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika s predstavnicima zastupničke grupe u Skupštini Srbije “Mi Glas iz naroda” koju je predvodio Branimir Nestorović.

Dodik im je čestitao na uspjehu na izborima, te se zahvalio Nestoroviću za zaštitu interesa Republike Srpske i za dolazak na proslavu Dana RS.

Naglašena je ideja da svi iz RS dobiju automatsko državljanstvo Srbije. Razmijenili su razmišljanja i političke poglede o regiji i srpskom narodu, situaciji na Kosovu…

“Međunarodni faktor je ciničan i ima loše namjere prema Srbina. Srbima na Kosovu se pokušava zagorčati život s ciljem da ih otjeraju s tog prostora”, izjavio je Dodik.

Kritizirao je Amerikance, Britance i EU zbog politike prema Republici Srpskoj, prenosi N1.

“Naš osnovi cilj je da RS izgradi svoju sposobnost za neovisno djelovanje, s jakim vezama sa Srbijom. Ne vjerujemo da ima budućnosti u okviru BiH. BiH je protektorat, nezavršeni Schmidt je u pokušaju Visoki predstavnik…“, rekao je Dodik.

Ponovio je kako se Trojka odriče dogovora o europskim zakonima nakon sto stigne nalog iz američke ambasade.

“Na dan kada smo držali sastanak u Sarajevu, ujutro je Angelina Eichhorst rekla da EU poštuje dogovor bh. političara, a kada je izašao američki ambasador – sve je palo. To što BiHbih ne ide u EU krive su SAD, jer ruše svaku vrstu dogovora”, naglasio je Dodik.

“Primljeni smo kraljevski, ovo je naš grad, osim Lukića koji je iz Doboja. Ja sam 20 godina radio u Banja Luci, volim ovaj grad, otpočeo je Nestorović.

Borba za Kosovo i RS, te protiv sankcija Rusiji naveo je ideje svoje grupe Nestorović, a ponovljena je priča o ujedinjenu svih Srba.

“Cjenim izjavu Dodika da Srbi počnu živjetizajedno u jednoj državi. Naš pokret nije samo ograničen na Srbiju, mi ćemo se širiti na srpski svet, da afirmiramo ideju svi Srbi u jednoj državi. Pokrenut ćemo neke akcije, koje možda neće biti prihvaćene, ali… automatsko državljanstvo za Srbe iz RS i Crne Gore. Ističemo ovu ideju. Za tri godine ćemo biti vodeća partija“, naveo je Nestorović, dodajući da ne žele vidjeti razgovore sa Amerikancima i Englezima o ulasku u EU.

Traži da se američki ambasador Hill proglasi personom Non grata. Tvrdi da je sve dobra ideja.

“Isus Krist je krenuo s idejom, pa je napravio jednu od najmoćnijih svjetskih religija. Bog je učinio da smo mi od ničega postali treća stranka u Srbiji. Nadam se da će naša suradnja biti bolja, osobna je fenomenalna”, zaključio je Nestorović.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)