Prosvjedi diljem Europe/Kad poljoprivrednicima dirate obitelj i hranu, odgovor će biti snažan

Vrijeme:2 min, 43 sec

 

Uz kontrolu energenata, kontrola hrane predstavlja ključnu polugu za nadzor nad ljudima. Ne čudi stoga što globalisti posljednjih godina vrše sustavni udar na poljoprivrednike i stočare. To se čini pod krinkom zaštite okoliša, a u okviru modernih ideologija zelenih fundamentalista.

Teza je da je uz poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju skopčana prevelika emisija CO2 i drugih štetnih plinova pa tu proizvodnju treba smanjiti. Sve kako bi se spasio planet Zemlja jer je globalistima strašno stalo do toga.

Na razini Europske unije doneseni su dokumenti u kojima se postavljaju ciljevi smanjenja emisije CO2 koji jednostavno nisu realni i čiji pokušaj provedbe može dovesti jedino do osiromašenja poljoprivrednika i urušavanja i onako godinama uništavane europske poljoprivrede.

Poljoprivrede, čija važnost postaje posebno važna u kontekstu globalnih geopolitičkih sukoba koji u kratkom roku mogu dovesti do pucanja lanaca opskrbe kao što već vidimo na primjeru djelovanja Hutija u Crvenom moru.

Krenulo je u Nizozemskoj i Kanadi

Proteklih godina zelena agenda posebno se agresivno provodila u Nizozemskoj i Kanadi – gdje su gurana suluda zakonska rješenja – što je dovelo do velikih prosvjeda. U najluđim politikama prednjače pojedine lokalne vlasti u Nizozemskoj, zemlji poznatoj po stočarstvu i proizvodnji mlijeka (no to ide tako: ako je zemlja poznata po stočarstvu, idemo uništiti stočarstvo, a ako je kao Njemačka poznata po automobilskoj industriji onda je ova na udaru zelenih fanatika).

Lokalna vlast primorskog nizozemskog grada Bloemendaala tako je krajem listopada prošle godine zabranila oglašavanje mesa, mliječnih proizvoda i proizvoda u čijoj se proizvodnji kao energent koriste fosilna goriva.

Prvi grad u Nizozemskoj koji je zabranio reklamiranje mesa bio je Haarlem u središnjem dijelu zemlje. Dugoročno cilj je, pretpostavljamo, zabraniti konzumaciju mesa, mlijeka i žitarica. Za uzvrat Svjetski ekonomski forum ponudit će vrhunske delicije u obliku GMO insekata, skakavaca i buha.

Posljednjih tjedana poljoprivrednici od Lisabona do Bukurešta prosvjeduju protiv „klimatske politike“ Europske unije. Četiri mjeseca prije europskih izbora Europska komisija odlučila je u nekim aspektima popustiti, ali načelno ne odustaje od „ambicioznih“ planova smanjenja emisije CO2 za čak 90 posto do 2040.

Prijevara?

Poljoprivrednici su blokirali ceste u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Irskoj, Španjolskoj i Portugalu, a najavljeni su štrajkovi i u drugim zemljama. U Bruxellesu, dakako, znaju da su za četiri mjeseca izbori za Europski parlament pa su privremeno odustali od nekih zelenih propisa, posebno vezano uz ograničavanje korištenja pesticida u poljoprivredi, ali vezano i uz sporazum s Brazilom, Argentinom, Urugvajem i Paragvajem za izvoz hrane u Europu.

Monika Przeworska iz Instituta za poljoprivrednu ekonomiju smatra, međutim, da Bruxelles igra na vrijeme, planirajući dugoročno prevariti poljoprivrednike. „Ovo što trenutno radi Europska komisija je, po meni, pokušaj prevare poljoprivrednika. U Bruxellesu znaju da se taj problem ne može lako gurnuti pod tepih, jer nam predstoje, primjerice, izbori za Europski parlament (…) političari vide da im treba nešto dati“.

Nacrt propisa koji se tiču ​​ambicioznih planova za smanjenje CO2 do 2040. i ovako treba pripremiti sljedeća Komisija, s novim osobljem, nakon europskih izbora zakazanih za lipanj.

Bruxelleski birokrati i zeleni fundamentalisti ne će odustati od svojih protuljudskih i proturazumskih ideologija, bilo da govorimo o zelenom fundamentalizmu, genderizmu ili transhumanizmu.

Međutim, svaka akcija izaziva reakciju. A kad ljudima dirate obitelj i hranu, odgovor će nesumnjivo biti snažan.

Prosvjedi diljem Europe: Kad poljoprivrednicima dirate obitelj i hranu, odgovorit će biti snažan.

Piše: Davor Dijanović

vigilare.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)