ČOVIĆ/Do kraja tjedna bir će dogovoreni Izborni zakon i ostali EU zakoni

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH kazao da su jedan sat proveli razgovarajući o tome što su dogovorili u Laktašima.

– Drago mi je da se analiziralo da se utvrdi o čemu smo razgovarali i što smo dogovorili, jer su postale razne špekulacije oko toga. Realan termin je da u sljedećih sedam dana, najkasnije do kraja idućeg tjedna usuglasimo tri zakona. Riječ je o zakonu o sudu BiH, zakonu o sprečavanju pranja novca, koji je završio svoj put i ne diramo ga više, zakon o sukobu interesa i Izborni zakon. Svako će dati jednu osobu koja će razgovarati i konzultirati se svojim političkim opcijama – kaže Čović.

Dodao je da ako se u tome uspije do kraja iduće tjedna napravit će sastanak u Mostaru.

– Dogovorit ćemo termin kako bi taj posao bio potpuno završen. Vijeće ministara iza toga će organizirati hitnu sjednicu i Parlament BiH, kako bi se to hitno usvojilo i da bi mi ispoštovali sve što smo dogovorili. Ostalo je još par programa koje Vijeće ministara može raditi u dogovoru svih opcija kako bi do kraja drugog mjeseca završili sve. Uvjet da vrlo jasno znamo, s naše strane, ako sve ovo završimo a čini mi se da možemo, da imamo precizan termin početka pregovora s EU. To će nam biti dodatni motiv za nas i da se onda možemo vezati za obavezu koju je preuzela Europska komisija. Čini mi se da je atmosfera bila i da mediji neće je kontaminirati kao zadnji put – rekao je Čović.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)