Featured Video Play Icon

ZOVKO: Ispod radara prolazi haranga i nemoralni napadi na Sveučilište u Mostaru

Vrijeme:1 min, 24 sec

Zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica Vanjakopolitičkog odbora EP Željana Zovko izjavila je kako je EU poslala snažnu poruku usvajanje paketa pomoći za Ukrajinu.

-To je poruka svim autokratima poput Putina koji žele narušiti stabilnost našeg susjedstva, naročito stabilnost Bosne i Hercegovine i sigurnosti Hrvata koji u njoj žive, kazala je Zovko.

Naglasila je kako se zalaže za otvaranje pregovora o članstvu BiH u Europskoj uniji, ali i reformu izbornog zakonodavstva koja će omogućiti legitimno predstavljanje u duhu Dejtonsko-pariškog mirovnog sporazuma.

Zovko je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, kazala i kako ispod radara prolaze “haranga i nemoralni napadi” na skupinu studenata i Sveučilište u Mostaru zbog plakata, na kojem je prikazan Stari most, kojim se poziva na ljetnu političku školu koju organizira Filozofski fakultet SUM-a.

Istaknula je kako je Stari most simbol tri naroda, tri vjere i simbol pomirenja. – Svaki dalji napori da se Stari most prisvoji kao simbol samo jednog naroda jedne vjere i jednog perioda u bosanskohercegovačkoj povijesti bit će strogo osuđeni i prijavljeni UNESCO-u.

Zovko je komentirala i govor mržnje i nasilje nad ženama.

“Šokirana sam i začuđena nevjerojatnom količinom mržnje i vulgarnosti s kojom se susrećem na internetu i s kojom se susrećem kao žena, političarka u mom radu. U Europskom parlamentu usvajamo zakon koji će biti harmoniziran na razini Europske unije i koji će osuditi svako takvo maltretiranje žena. U Europskom parlamentu zalažem se da svi oni koji prijete i kukavički se kriju iza raznih profila u svijetu interneta, budu krivično kažnjeni za svaki napad i svako psihološko nasilje kojem jednom mora doći kraj“, poručuje eurozastupnica Zovko.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)